Foto: Het Podium ©

Nederlandse raplegende def p naar het podium
HOOGEVEEN – Vrijdag 8 mei komt de grondlegger van de Nederlandstalige rap naar Het Podium: Def P. Met een gloednieuw album op zak en tegen alle verwachtingen in gaat hij toch weer op tournee, hij neemt daarbij McGyver, De Kamer en ’T Gilde op sleeptouw. Samen beloven ze een avond onvervalste, rauw hiphop in Het Podium. Kaarten zijn verkrijgbaar via hetpodium.nl, telefonisch via 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.

Foto: Het Podium ©

De 16 Barrentocht
Def P vierde in 2016 zijn dertigjarige rapjubileum met het album 30xPi en een gelijknamige tournee. Daarna zou hij het even wat rustiger aan doen. Want als grondlegger van de Nederlandstalige rap (Osdorp Posse) word je zomaar jarenlang door de malle molen van de muziekwereld meegesleurd. En daardoor moesten zijn passies tekenen en schilderen vaak een bijrol spelen.

Nadat Def P zich een aantal jaren succesvol op de schilderkunst heeft gestort, besloot hij bij elk schilderij een gedicht te schrijven. Maar oude liefde roest niet, dus dit ontaarde al snel in een hele serie rapcoupletten over zijn schilderijen. De combinatie van verse coupletten en doordachte refreinen leidde tot een gloednieuw en onverwacht album. Gevat in 16 bars is een unieke wisselwerking tussen rap en schilderkunst, hét bewijs dat deze twee prima hand in hand met elkaar kunnen gaan.

McGyver
De Nederlands-Canadeze McGyver is de allereerste Nederlands Kampioen Freestyle Rap en nummer 5 van de World Championships. Zijn sound is tweetalig, zijn lyrics driemensionaal van aard en zijn beats zeer energiek. MyGyver was al support act voor wereldberoemde acts als Public Enemy, KRS-One, M.O.P. en Def P.

De Kamer
Risskant en Ad Rem brachten in 2008 de Kamer EP uit. Na vele shows en enkele jaren van afwezigheid, staken Riss en Ad de koppen weer bij elkaar voor hun nieuwe album Apotheek.

‘T Gilde
Deze nieuwe formatie bestaat uit Surya, Engel, Robian en Just, vier rappers die hun sporen al ruimschoots verdiend hebben. Ze bundelen hun krachten nu tot één supercrew. Met de ervaring van een veteraan en de honger van een groentje laat ’T Gilde op soulvolle beats horen wat vakmanschap is.

Geef een reactie