HOOGEVEEN/HOLLANDSCHEVELD – Ruim een jaar geleden kreeg de Historische Kring Hoogeveen (HKH) de vraag voorgelegd om een plaatjesalbum over de historie van Hollandscheveld en omgeving samen te stellen voor De PLUS supermarkt in Hollandscheveld. Eigenaar Jetze Cappendijck wist toen nog niet dat de uitreiking zou plaatsvinden in een compleet nieuwe winkel en op een geheel andere plek in het dorp.

Zijn bedrijf is namelijk in de tussentijd verhuisd. Cappendijck wou graag een album over de historie van de dorpen, waar zijn klanten vandaan komen. Cappendijck kent de effecten van het uitgeven van een plaatjesalbum uit bijvoorbeeld Hoogeveen en Zuidwolde. Het 1e exemplaar is op maandagmorgen op 24 oktober officieel uitgereikt aan de voorzitter van Plaatselijk Belang Hollandscheveld, dat het cement van het gemeenschapsgevoel vertegenwoordigt.

Johann Bisschop sprak zijn waardering uit voor de ondernemer, omdat hij door dit album ook bijdraagt aan de doelstellingen van de HKH, namelijk het interesseren van een breed publiek voor de historie van hun eigen leef- en woonomgeving.

De werkgroep leden Berta Gort, Henk Jonker en Cor Koopmans roemden, in het album, de betrokkenen uit de dorpen die er met hun inzet voor gezorgd hebben, dat het juiste verhaal van die dorpen voor het voetlicht werd gebracht.

Met de woorden ‘En nu……. Verzamelen maar’, sloot Jetze Cappendijck de feestelijke start van de uitgifte van het plaatjesalbum af!

Cor Koopmans ontbreekt op de foto.

Bron: HKH

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: