HOOGEVEEN – Woonconcept en Trebbe hebben afgelopen dinsdag een doek met historische foto op de gevel van een flat aan de Alteveerstraat in Hoogeveen geplaatst. Dit was de laatste mijlpaal voor de renovatie van de flats. De 63 appartementen aan de Alteveerstraat zijn na de renovatie gasloos en comfortabeler voor de bewoners.

Comfortabel en energiezuinig
In de drie flats aan de Alteveerstraat vonden in het afgelopen jaar veel werkzaamheden plaats. Hierdoor zijn de appartementen veel comfortabeler en energiezuiniger geworden. “Om tot een goed plan te komen, hebben we veel gesprekken gevoerd met een Bewoners Advies Groep (BAG). Zo hadden de échte ervaringsdeskundigen inspraak op het plan,” vertelt Marjorie Heethaar, sociaal projectleider bij Woonconcept.

Helemaal van deze tijd
De gevels en het dak zijn geïsoleerd, alle beglazing is vervangen door HR++glas en de daken zijn voorzien van zonnepanelen. In de middelste flat zorgt een warmtepomp voor het warme water voor alle bewoners. In de woonkamer is een ventilatiebox en een warmte terug win (wtw) installatie geplaatst. Elektrische radiatoren zorgen voor de verwarming. Ook zijn veel keukens vervangen. De appartementen zijn na de werkzaamheden weer helemaal van deze tijd. Eric van der Ploeg, adjunct-directeur bij Trebbe blikt trots terug. “Mooi dat we vanuit een fijne samenwerking deze appartementen toekomstbestendig en gezonder hebben gemaakt. Ik wens de bewoners heel veel woongeluk toe.”

Historische foto
Aan de buitenkant hebben de gebouwen een nieuw dak en een frisse nieuwe kleur gekregen. Om de straat nog meer karakter te geven, is er een historische foto op de kopgevel geplaatst. Samen met de Bewoners Advies Groep is een mooie foto gekozen. Om de periode met elkaar af te sluiten, was er een gezellige barbecue voor alle bewoners.

Geef een reactie