HOOGEVEEN – Op donderdag 8 februari 2024 organiseert de Historische Kring Hoogeveen een kringmiddag op een nieuwe locatie, namelijk de Vredehorst, Zuidwoldigerweg 32, 7908 AD Hoogeveen. De middag begint om 14.00 uur (zaal open vanaf 13.30 uur). Het thema van deze middag is het Huis te Echten. Hendrik Jan Benning [1944] uit Echten zal ons meenemen in de geschiedenis van dit landgoed. Hij vertelt over het ontstaan rond het jaar 1200 en de ontwikkelingen door de eeuwen heen. Hendrik Jan is een boer met een grote passie voor historie en dat wil hij graag met ons delen. Hij spreekt in het Drents. Niet omdat hij geen andere taal kan, maar omdat het zijn moedertaal is.

Consumpties
Als u iets wilt drinken tijdens deze middag, dan kan dat alleen met consumptiemunten. Deze kunt u voorafgaand aan de voorstelling kopen en bij voorkeur met pin betalen. In de pauze worden geen munten verkocht.

Aanmelding
Wilt u zich alstublieft van tevoren aanmelden? Dit helpt ons om een inschatting te maken van het aantal bezoekers en het benodigde personeel. U kunt zich aanmelden via e-mail info@historischekringhoogeveen.nl. Als u geen computer of internet heeft, kunt u zich telefonisch aanmelden (tel.nr. 0528-240262). Geef alstublieft aan of u alleen of met iemand komt. Als u zich niet heeft aangemeld, bent u nog steeds welkom, maar dan kan het zijn dat u langer moet wachten voor een consumptie. Wij hopen u te zien op deze interessante middag.

Geef een reactie