Serie: Leven in Hoogeveen
HOESTEN EN NIEZEN IN CORONATIJD
Tekst (column): Nieuws voor vandaag 09-03-2021

HOOGEVEEN – Ook in deze tijd waarin het coronavirus (COVID-19) als een spook rondgaat, kun je vreemd gedrag van mensen tegenkomen. Zo komt het voor dat als iemand moet hoesten of niezen, er mensen zijn die schikken of boos naar die persoon kijken, terwijl dat voorheen niet zo was.

En als iemand last van hooikoorts heeft en moet niezen, dan denken omstanders meteen dat die persoon corona heeft. Maar hooikoorts is een allergie voor stuifmeel van grassen, planten of bomen is, waarbij de persoon die dat heeft, veel niest, een verstopte neus heeft, jeukende/tranende ogen, benauwd is en moe. Om te voorkomen dat omstanders boos kijken naar iemand met deze allergie, deed een man via social media een oproep of iemand wist hoe hij aan anderen duidelijk kon maken dat hij geen corona heeft maar hooikoorts. Iemand reageerde dat hij een bandje kan dragen met de tekst: “Ik heb geen corona maar hooikoorts.” Maar dan moeten die letters wel groot zijn, zodat anderen de tekst van een afstand kunnen lezen. Dan maar met grote letters op een t shirt, jas, bordje of spandoek? Nee dat is grote onzin!

Iedereen kan een keer hoesten of niezen. Moet dan iedereen met grote letters van te voren aankondigen dat hij geen corona heeft maar toevallig moet hoesten of niezen? Dat is natuurlijk ook grote onzin! Het is belangrijk dat mensen die anderen zien niezen of hoesten niet meteen boos worden maar bedenken dat het iedereen wel eens niest of hoest. Zo houden we het leefbaar voor elkaar.

Heb je ook iets beleefd binnen de gemeente Hoogeveen en wil je dat er een column over geschreven wordt? Stuur dan een email naar: nieuwsvoorvandaag@gmail.com.

Door Henk Boer

%d bloggers liken dit: