Hollandscheveld – Vorige week is de reconstructie van Het Hoekje in Hollandscheveld begonnen. Wethouder Jan Steenbergen gaf het officiële startsein voor de werkzaamheden. Het Hoekje krijgt een degelijke opknapbeurt, zodat het winkelgebied weer minstens 25 jaar vooruit kan.

De gemeente heeft samen met een vertegenwoordiging van het dorp een ontwerp gemaakt. Dat bestaat uit de vervanging van de bestrating volgens een nieuw ontwerp. Ook wordt een regenwaterriool aangelegd en worden de panden van de gewone riolering afgekoppeld, zodat schoon regenwater niet langer door de zuiveringsinstallatie gaat.

Moderne inrichting
Verder komen er nieuwe, moderne lantaarnpalen en worden er enkele bankjes en prullenbakken geplaatst. De platanen in de winkelstraat krijgen ondergronds een soort bekisting om te voorkomen dat de wortels in de toekomst de bestrating opdrukken.
Er komen ook lichtspots rond de bomen en plantenbakken bij de entree van de straat.
Ook het dorp zelf levert een bijdrage aan de herinrichting. Het kunstwerk dat nu voor Zaal Mol staat wordt verplaatst naar een plek elders in het dorp. Ook zal Plaatselijk Belang de nieuwe geluidsinstallatie voor Het Hoekje aanschaffen. De gemeente zorgt ervoor dat de kabels onder de grond komen te liggen.

Zes fasen
De herinrichting gaat in zes fases, zodat de winkelstraat tijdens het karwei altijd bereikbaar blijft voor het winkelende publiek. Wel moet rekening worden gehouden met enige (parkeer)hinder. Volgens de planning moet de herinrichting voor de bouwvak klaar zijn.
De gemeente heeft in eerste instantie 500.000 euro uitgetrokken voor de herinrichting.
In september is daar op verzoek van de werkgroep Openbaar Gebied voor verdere verfraaiing van de winkelstraat nog eens 60.000 euro bijgekomen. De provincie betaalt 137.000 euro mee en de aanleg van het regenwaterriool – 230.000 euro – wordt betaald uit het gemeentelijke investeringsbudget riolering.

Door Henk Boer

Geef een reactie