Hollandscheveld – Het dorp Hollandscheveld houdt voor de 60e keer haar Katimofeest. De festiviteiten vinden plaats van 19 tot en met 23 juli in de feesttent aan het Zuideropgaande 146 in Hollandscheveld.

DSC_0046

In de begin jaren van haar bestaan de jaren 60 was het feest op een dag. En is inmiddels uitgegroeid naar 5 dagen. De voorzitter opent de feestweek met een speech, waarna de eerste bingoballen gaan rollen.

De woensdagmiddag is ingepland voor de kinderen. Gestart wordt met een kinderbingo, waar leuke prijzen te winnen zijn. Na een kleine pauze gaat de kinderplaybackshow van start. Vanaf zes uur ‘s avonds is er een besloten barbecue voor donateurs en vrijwilligers ‘want zonder hen is het onmogelijk om elk jaar een mooi feest te organiseren’, aldus het bestuur. De muzikale omlijsting wordt deze avond verzorgd door De Evening Stars. Zo rond 21.00 uur is iedereen welkom.

Op donderdagmiddag kunnen de kinderen vanaf 5 jaar meedoen aan een spellen circuit met stormbaan. Wie is de snelste? Ook kunnen de kinderen zich deze middag laten schminken en er worden ballonnenfiguren gemaakt. ‘S Avonds (vanaf 18.30 uur) treden negen vijfkampteams aan bij het spellen circuit. De teams die zich aangemeld hebben, zijn De Riegers, De Ruiters, De Knoepertz, De Fantastic Dolls, Nieuw Moscou, De Young one’s Karkdiekie, De Gruune Knuppels en Lekker Belangrijk. Na het spel moet de teams op het podium nog een playback act opvoeren. Na afloop worden de punten opgeteld en kan er zich één team winnaar van Katemo 2016 noemen. Drive in Nieuw Moscou zorgt deze avond voor de muziek.

Vrijdag is een sportieve dag, want dan wordt er gefietst. Er is een route uitgezet van ongeveer 40 kilometer richting Hardenberg met een tussenstop voor een consumptie. Ook is er gelegenheid om ergens wat te eten. Na de fietstocht krijgt iedereen een aandenken mee naar huis. Terwijl er wordt gefietst zijn enkele mannen alweer druk bezig voor de zaterdag om de baan klaar te maken voor de autocross.

Vrijdagavond staat in het teken van muziek. Drive in Tour of Music zorgt ervoor dat de voetjes van de vloer gaan en dat er luidkeels wordt meegezongen. Halverwege de avond komt het trio Die Tolle Leute ook nog langs om Duitse schlagers en après ski-knallers te laten horen.

‘Zwarte zaterdag’
‘Zwarte zaterdag’. Zo kan de dag van de autocross wel genoemd worden voor de feestgangers en het bestuur van Katemo, want na een kort nachtje is het alweer vroeg dag. Hoewel het startschot pas om 11.00 uur klinkt, melden de eerste van de ruim honderd renners zich ‘s morgens al voor achten op het rennerskwartier. Er wordt gereden in diverse klassen namelijk standaard, dames, tour wagen, sprint, kever en de Katemo klasse. Er zijn enkele veranderingen aangebracht om het leuker en spannender te maken, vooral voor de dames, standaard en Katemo klasse. Ook vindt er geen rodeo meer plaats, omdat de auto’s te kostbaar zijn voor de renners. Daar is een superfinale voor in de plaats gekomen. Hier kunnen de eerste twee rijders uit de klasse standaard, kever, tour wagen en sprint aan meedoen. Wanneer er een van de eerste twee niet aan meedoen, dan mag nummer drie van de lijst. De prijsuitreiking vindt na de autocross direct plaats. Voor alle deelnemers is er een herinnering. De laatste uurtjes van de feestweek zijn voor de coverband Vangrail.

bron: Hoogeveenschecourant

DSC_0980 DSC_0951 DSC_0936 DSC_0918 DSC_0876

foto’s argief de hoogevener

Door Henk Boer

Geef een reactie