HOOGEVEEN – Op woensdag 16 oktober vond de voorronde van de Skills Heroes vak wedstrijden voor mbo’ers plaats op het Alfa-college in Hoogeveen. Het Alfa-college doet elk jaar mee aan deze vak wedstrijden om het middelbaar beroepsonderwijs onder de aandacht te brengen en om studenten een uitdagende leeromgeving te bieden. Per vakgebied gingen studenten uit Hardenberg, Groningen en Hoogeveen de strijd met elkaar aan.

Aan deze voorrondes deden in totaal bijna honderd studenten van de verschillende locaties mee. Maar liefst achttien vakrichtingen werden vertegenwoordigd. Een strijd in vakmanschap uit verschillende leerjaren en verschillende niveaus.

Jolande Op de Woerd, coördinator Skills Heroes: “Wat je vooral ervaart tijdens deze voorrondes is de passie die de studenten hebben voor het vak. Je ziet ze vol overgave en concentratie de opdrachten uitvoeren. Dat maakt ons als Alfa-college natuurlijk erg trots.”

Overzicht opleidingen
In Hoogeveen werd er gestreden om de vakrichtingen: Applicatieontwikkelaar, Autotechnicus, Bedrijfsadministrateur, ICT-beheerder, Internationaal ondernemer, Kapper, Lasser, Mechatronicus, Ondernemer retail, Onderwijsassistent, Pedagogisch medewerker, Schoonheidsspecialist, Verkoopspecialist, Verpleegkundige en Verzorgende-IG. Aan het eind van de middag werden de winnaars bekend gemaakt door Wim Moes, College van Bestuur en Esmé Hemmes, die het vorig jaar schopte tot de wereldkampioenschappen Schoonheidsspecialist in Rusland.

Lisa Brinkman is één van de winnaars. De student Onderwijsassistent uit Groningen was verbaasd: ”Voor mijn gevoel ging het niet zo goed, want ik ben niet fit vandaag. Maar blijkbaar heb ik alles toch goed over kunnen brengen. Ik ben er erg blij mee!”

Naast de voorrondes in Hoogeveen worden ook in Hardenberg en Groningen nog gestreden voor de beroepen: Kok, Meubelmaker, Directiesecretaresse, Facilitair dienstverlener, Grafisch vormgever en Handhaver Toezicht en Veiligheid. Alle winnaars van deze voorrondes gaan door naar de landelijke kwalificatierondes. Deze vinden plaats vanaf november 2019 tot en met januari 2020 bij diverse ROC’s in Nederland. De landelijke finale, Skills The Finals, vindt plaats van 4 tot en met 6 maart 2020 plaats in Leeuwarden.

Geef een reactie