Nieuws uit Hoogeveen

Honderdjarige Oranjebuurt klaar voor de toekomst

Hoogeveen – Mooie plekjes met haagjes en hekjes waar de mensen uit de buurt lekker buiten kunnen zitten, picknickbanken, verlichting, bloembakken, nieuwe bomen. De honderdjarige Oranjebuurt in Hoogeveen is klaar voor de toekomst.

Afsluiting reconstructie Oranjebuurt door weth. Gert Vos en Gedeputeerde.
Afsluiting reconstructie Oranjebuurt door weth. Gert Vos en Gedeputeerde.

Eigentijds met oog voor historisch karakter Vorig jaar september hebben wethouder Gert Vos en gedeputeerde Tjisse Stelpstra de eerste stenen in de Oranjebuurt gelegd. De Provincie Drenthe en de gemeente hebben beide 500.000 euro beschikbaar gesteld voor de herinrichting. Bewoners, aannemers, Woonconcept en medewerkers van de gemeente hebben flink doorgewerkt de afgelopen tijd. Het resultaat mag er zijn. De Oranjebuurt is prachtig geworden. ‘Mooi worden, mooi zijn, dat is één ding. Maar mooi blijven dat is de kunst. Als blijk van waardering en om de Oranjebuurt mooi te laten blijven krijgen alle bewoners een stoffer en blik aangeboden’ aldus wethouder Gert Vos.

Puntjes op de i Tijdens de werkzaamheden zijn de plannen op verzoek van de bewoners op onderdelen gewijzigd. Zo zijn onder andere de hekjes verplaatst, bochten aangepast om het veiligheidsgevoel te vergroten en is een aantal extra verkeersdrempels geplaatst. De komende weken worden de laatste spreekwoordelijke puntjes op de i gezet. Er komen onder andere nog een aantal bankjes en plantenbakken.

Hoe het begon De Oranjebuurt werd 100 jaar geleden als eerste sociale woningbouwproject in Drenthe gerealiseerd. Eind jaren 70 is de Oranjebuurt vervolgens ingericht als één van de eerste woonerven in Hoogeveen. Door deze woonerfstructuur ligt er voornamelijk bestrating in de Oranjebuurt, vaak van gevel tot gevel. Dit geeft dertig jaar na aanleg een versleten en rommelige indruk.

Foto: André weima

Geef een reactie