HOOGEVEEN – Tegenstanders van honkbalvereniging Caps kunnen hun borst nat maken. De kans is groot dat de spelers van de Caps vanaf nu de honkslagen aaneen gaan rijgen. Tijdens de training kregen ze namelijk een pitching machine cadeau.

Met een pitching machine kun je als slagman oefenen met slaan. De machine schiet een bal op de slagman af alsof het door een echte pitcher wordt aangegooid. Zo kunnen honkballers verschillende ballen leren slaan, variërend in effect en snelheid.

“Ik ben al een tijdje sponsor van de Caps”, zegt Martijn Spreen. “Het is een gezellige, bevlogen vereniging, met veel enthousiaste spelers. Helaas beschikken ze nog niet over de trainingsfaciliteiten die veel andere honkbalverenigingen hebben, onder andere door het ontbreken van een eigen veld. Ik vind het daarom mooi dat ik ze op deze manier kan helpen zich verder te ontwikkelen.”

Naar een hoger niveau
Martin de Jonge, voorzitter van de Caps, is dolenthousiast. “Dit is echt een fantastisch cadeau voor onze honkballers. Spreen wil onze vereniging graag naar een hoger niveau tillen en dit draagt daar zeker aan bij.”

De Jonge vervolgt: “Onze vereniging bestaat inmiddels zeven jaar, maar we hebben nog altijd geen eigen veld in Hoogeveen. Dan is het moeilijk om echte honkbalsituaties te oefenen tijdens de trainingen. We zijn goed in gesprek met de gemeente Hoogeveen en hopen snel een eigen thuishonk te realiseren. Dat is een voorwaarde om verder te groeien als vereniging. In ieder geval kunnen we nu met deze pitching machine onze slagskills verbeteren. Onze tegenstanders kunnen de borst nat maken.”

Foto: Martijn Spreen verraste de honkballers van de Caps tijdens de training met een bijzonder cadeau: een pitching machine.

Door Henk Boer

Geef een reactie