Hoogeveen – De Mol van dit jaar Klaas van Kruistum geeft zondag 17 april het startschot voor de Unicefloop van de Cascaderun in Hoogeveen. Van Kruistum is behalve De Mol ook presentator van Zapplive.Klaasdemol

De Unicefloop in Hoogeveen is de grootste kinderloop voor Unicef in ons land. Van Kruistum neemt daarom tijdens de Cascaderun ook een promotiefilm op voor de instelling van de Verenigde Naties. De Unicefloop is een kindersponsorloop voorafgaand aan de Cascaderun in Hoogeveen. Vorig jaar bracht deze kinderloop bijna 38.000 euro op en deden ruim 1500 kinderen mee, die werden gesponsord door familie en bekenden.

Klaas van Kruistum is een fervent hardloper in zijn vrije tijd. Zo heeft hij onder meer met vrienden de halve marathon gelopen
De Cascaderun in Hoogeveen bestaat dit jaar tien jaar. Dat wordt gevierd met speciale acties. Zo zijn meteen na het openen van de inschrijving tien gratis deelnamebewijzen verstopt. Daar is naar gezoch door honderden belangstellenden.

Een belangrijk onderdeel van de Cascaderun is de testloop. Dat is een ‘kleintje Cascaderun’ op de zondagochtend over de routes van de vijf en tien mijl. Met deze testlopen kunnen mensen zich voorbereiden op de echte run in april. De testlopen worden maandelijks gehouden en gemiddeld doen daar 300 hardlopers aan mee. In dit jubileumjaar kunnen deelnemers van deze testlopen ‘sparen’ voor een startplaats in een speciaal VIP-vak.

Door Henk Boer

Geef een reactie