Hoogeveen – Afgelopen zaterdag, 28 mei 2016, vond voor de vierde keer het unieke Beachbadmintontoernooi van badmintonvereniging Smash Hoogeveen plaats bij Maxx sports and events. Na de successen van voorgaande jaren, was het dit jaar wederom een geslaagd toernooi.

Beachbadmintontoernooi-1

Om 7:00, wat behoorlijk vroeg was voor een zaterdagmorgen, stonden de vrijwilligers gereed om de hal klaar te maken. Na wat passen en meten van de netten en baanlijnen, was de hal na een uur gereed. Tegen 8:30 stroomden de eerste deelnemers al binnen. Daaropvolgend gingen de eerste ronde partijen om 9:00 van start. Er werd gespeeld volgens een Zwitsers ladder systeem. Dit maakte dat de partijen aan elkaar gewaagd waren en dat menig speler een flinke duik in het zand moest maken om de shuttle te halen. Per onderdeel werden er drie wedstrijden gespeeld. Voor veel deelnemers, die zich ingeschreven hadden voor twee onderdelen, waren de zes wedstrijden soms meer dan genoeg vanwege de opkomende spierpijn in de kuiten. Er werd gespeeld in de volgende zes categorieën: gemengd dubbel wedstrijd, gemengd dubbel recreanten, herendubbel wedstrijd, herendubbel recreanten, damesdubbel wedstrijd en damesdubbel recreanten.

Naast het badmintonnen, zorgden deelnemers en publiek voor extra sfeer in de hal door strandstoelen en badhanddoeken mee te nemen. Daarnaast werden met behulp van zandspeeltjes en scheppen de mooiste zandkastelen gemaakt.

Na afloop was er nog hoog bezoek. De voorzitter van Badminton Nederland, Clemens Wortel, kwam hoogstpersoonlijk naar Hoogeveen om het bestuur van badmintonvereniging Smash een erepenning te overhandigen voor het 50-jarig bestaan van Smash, als dank en waardering voor 50 jaar promotie van de badmintonsport. Als vereniging voelen we ons bijzonder vereerd. Met hulp en betrokkenheid van alle vrijwilligers hopen we nog heel veel jaren hetzelfde te doen.

Aansluitend werden de prijzen uitgereikt. Er was een eerste en tweede prijs voor alle categorieën. De prijzen werden verzorgd door Maxx.

Beachbadmintontoernooi-4 Beachbadmintontoernooi-3

Hieronder alle prijswinnaars:

Gemengd dubbel wedstrijd:
1e Saied Taki & Judith van Amerongen (BV Smash Hoogeveen)
2e Brent Maarsingh (GSBC AMOR) & Thirza Latupeirissa (BC Amersfoort)

Gemengd dubbel recreanten:
1e Berry de Witte & Els Schra (BC Staphorst)
2e Johnny Auteri & Hester de Jong (BC Bildtse)

Herendubbel wedstrijd:
1e Brent Maarsingh & Marco Oosterhaven (GSBC AMOR)
2e Daan Hoksbergen & Elano Nijkamp (BC Amersfoort)

Herendubbel recreanten:
1e Johnny Auteri (BC Bildtse) & Vincent van Munster (bv de Burcht)
2e James Anderson & Peter Velema (BV Smash Hoogeveen)

Damesdubbel wedstrijd:
1e Renske Kwakkenbos (BC Amersfoort) & Ana Tolj (BV Smash Hoogeveen)
2e Ragna Dik & Karolien Doornbos (BC GO!)

Damesdubbel recreanten:
1e Hester de Jong & Tjitske Lautenbach (BC Bildtse)
2e Leontien van der Wulp (BC Bildtse) & Susan Strijker (BV Smash Hoogeveen)

Iedereen gefeliciteerd. Al met al, was het een geslaagd, sportief en gezellig toernooi. Dank aan alle vrijwilligers en spelers. Hopelijk tot volgend jaar!
De toernooicommissie BV Smash Hoogeveen

Foto’s door: Peter Krips (Badminton Nederland)

Door Henk Boer

Geef een reactie