Rob Klooster
Franeker – Futsal vv Hoogeveen is zaterdag na een mooie finaledag in sporthal de Trije op een verdienstelijke 3e plaats geëindigd. In een sterk deelnemersveld ging het uiteindelijk in de halve finale tegen Leekster Eagles mis.

De dag begon vroeg aangezien de eerste wedstrijd al om 09:30 op het programma stond. In de eerste wedstrijd tegen v.v. S.D.S. was de ploeg lang zoekende maar won het uiteindelijk met 2-0 door goals van Frank Benjamins en Marcel Linthorst. Op voorhand leek de tweede wedstrijd tegen Futsal Frisia uit te moeten gaan maken wie poulewinnaar zou gaan worden. In een leuke, gelijk opgaande wedstrijd, kwamen de Frisianen op voorsprong via Jelmer Vos, maar dankzij een eigen doelpunt en Bosscha won Hoogeveen uiteindelijk met 1-2. In de laatste poulewedstrijd tegen v.v. Workum hadden de Hoogeveners aan een punt genoeg om poulewinnaar te worden. Het moest echter wel verder zonder Frank Benjamins die weer richting Hoogeveen moest voor verplichtingen op het veld. Het werden uiteindelijk toch weer drie punten. Workum kwam nog wel op voorsprong, maar via goals van Sander Benjamins en 2x Linthorst liep men snel uit naar 3-1. In de slotfase deed Workum nog wat terug, maar verder dan 3-2 kwamen ze niet meer.

In de 1/8 finales moest het opgenomen worden tegen Broekster Boys. De mannen uit Damwoude gingen fel van start wat resulteerde in wat kleine kansjes. Nadat ze uitgeraasd waren nam Hoogeveen het initiatief over. Via een geweldige vrije trap van Bosscha en een goal van Linthorst stond het vervolgens al snel 2-0. In de slotfase kreeg Linthorst nog de handen van het publiek op elkaar door vanaf eigen helft de bal via de onderkant van de lat in het inmiddels lege doel te schieten.

De 1/4 finale werd gespeeld tegen v.v. Dronrijp. Hoogeveen kwam vrij snel op voorsprong. Kobes werd binnen de cirkel gevloerd door de keeper. De strafschop werd binnen geschoten door Bosscha. Die voorsprong hield niet lang stand want Dronrijp kwam binnen de minuut weer langszij. Een minuut of drie voor het einde bracht Bosscha Hoogeveen opnieuw op voorsprong. Deze werd ook niet meer weggegeven.

In de halve finale moest het opgenomen worden tegen futsal grootmacht Leekster Eagles. De mannen uit Leek waren de vorige twee rondes na strafschoppen doorgekomen wat Hoogeveen het gevoel gaf dat er wel wat te halen viel. En gezien het veldspel was dat ook zeker zo. In de beginfase stonden de Hoogeveners onder druk, en moest Blanken een paar keer aan de bak, maar na mate de wedstrijd vorderde liet Hoogeveen zich meer gelden. De Eagles kregen vlak voor tijd een een gele kaart waardoor Hoogeveen de wedstrijd met een man meer uit kon spelen. Er werd (te) lang rondgespeeld en omdat de Eagles de lijnen goed dicht liepen kwam men maar niet tot een schot. Uiteindelijk moesten strafschoppen bepalen wie er naar de finale ging. Aan beide kanten gingen de eerste twee er onberispelijk in, maar bij de derde ging het mis voor Hoogeveen. Leekster Eagles faalde niet waardoor zij naar de finale gingen, en deze ook verdiend van SC Flamingo wonnen (3-1)

Foto: Rob Klooster