Door Rob Klooster
Hoogeveen – Na de stunt in de beker tegen topklasser Futsal Boerakker afgelopen maandag (1-4) heeft Hoogeveen ook in de competitie uitstekende zaken gedaan door Frisia/Spin off aan de zegekar te binden. Zonder Sander Benjamins, Jacco Tuinstra en de nog altijd geblesseerde Bas Blanken, maar mét Andres Hoogeveen en Maurits Wolting won Hoogeveen na een matige eerste helft uiteindelijk met 8-4.

Het was woensdagavond niet lang wachten op de eerste goal in het Activum. Al na twintig seconden lag de bal dankzij Mulder achter Frisia doelman Louwerens. De gasten uit Leeuwarden, die speelden zonder hun topscorer Tarik Bourakba, leken echter niet onder de indruk. Door vroeg te zetten dwong men Hoogeveen terug wat resulteerde in enkele behoorlijke kansen, maar telkens bleek Lenten een sta in de weg. In de zesde minuut beantwoorde Hoogeveen de eerste aanvalsgolf van de gasten met een snelle counter waaruit Frank Benjamins op aangeven van Bosscha de 2-0 binnen kon schieten. De Frisianen veranderden niet van tactiek wat opnieuw resulteerde in meerdere kansen die maar niet verzilverd werden. Nadat Andres Hoogeveen aan de andere kant de paal trof kregen de gasten loon naar werken. Uit een goed uitgespeelde aanval tikte Roeland Jager de bal langs de al liggende Lenten: 2-1. Hoogeveen maakte in deze fase een lamlendige indruk. De op dat moment verdiende gelijkmaker werd dan ook ingeleid door een fout achterin waarvan Jelmer Vos optimaal profiteerde. Vlak nadat Frisia op gelijke hoogte was gekomen troffen de gasten het aluminium. Niet veel later kwamen de gasten wél op voorsprong. Nadat er niet gefloten werd voor een overtreding op Mulder kwam Frisia er snel uit en kon Derek Straathof de 2-3 binnen werken. Met nog vier minuten tot de rust zakte Frisia iets terug waardoor de gastheren weer wat gevaarlijker konden worden. Hoogeveen kwam vlak voor rust toch nog op gelijke hoogte. Coulier speelde zichzelf vrij en schoot via de onderkant van de lat de 3-3 op het scorebord. Diezelfde Coulier werd een paar tellen later voor twee minuten naar de kant gestuurd voor het wegduwen van een tegenstander. Hoogeveen overleefde met een man minder tot aan de rust en had met een 3-3 ruststand niet te klagen.

De tweede helft begon Hoogeveen ook nog een man minder, maar Frisia wist dit voordeel niet om te zetten in een goal. Nadat Frisia een slechte uittrap van Lenten ook niet wist af te straffen vonden de Hoogeveners het wel even welletjes en werd er meer wat meer energie in het spel gegooid. Nadat Linthorst eerst op de vuisten van doelman Louwerens had geschoten, en Bosscha vervolgens net naast schoot, was het zes minuten na rust wel raak. Via een snelle uitbraak kon Linhorst op aangeven van Mulder de 4-3 binnen tikken. Twee minuten later scoorde Linthorst uit een identieke situatie opnieuw: 5-3. Frisia voerde de druk weer op en creëerde weer diverse kansen. Tot goals leidde dit echter niet en dat was grotendeels te danken aan de geweldig keepende Lenten. Vijf minuten voor tijd besloot Frisia de keeper in te ruilen voor een extra veldspeler. Tot ieders verbazing resulteerde dit al binnen een paar tellen tot de 5-4 van ‘keeper’ Roeland Jager. De jacht naar de gelijkmaker leidde uiteindelijk de beslissing van de wedstrijd in. Coulier onderbrak een aanval en schoot vanaf eigen helft raak: 6-4. Bosscha herhaalde twee minuten later hetzelfde trucje en pikte zo ook zijn doelpuntje mee. Nadat Mulder in de slotminuut nog de paal trof, en Wolting nog een opgelegde kans miste was het slotakkoord voor Coulier. Met een fantastich lobje dat net op tijd onder de lat daalde verschalkte hij de doelman en bepaalde zo de eindstand op een iets wat geflatteerde 8-4. Kort nadat scheidsrachter Koster in de extra tijd Frisiaan Derek Straathof nog met geel naar de kant stuurde vond hij het wel welletjes en floot hij voor het einde.

Hoogeveen bezet momenteel de tweede plaats in de hoofdklasse H, 2 punten achter koploper Waterpoort Boys dat wel twee wedstrijden meer heeft gespeeld. Woensdag 29 November wacht er een uitwedstrijd in Groningen tegen Drs. Vijfje 3.

Foto’s: Rob Klooster

%d bloggers liken dit: