Hoogeveen – Van 9 t/m 12 november bezocht een delegatie van gemeente Hoogeveen en de Stichting Stedenband Hoogeveen onze zusterstad Martin in Slowakije. Samen met de Stichting Stedenband Hoogeveen én de gemeentelijke collega’s van Martin werd een bijzonder programma samengesteld.

Op vrijdag was onder andere de officiële ontvangst op het gemeentehuis met vijf andere aanwezige partnersteden. Karel Loohuis sprak de aanwezige delegaties deels in het Slowaaks toe en overhandigde de stad Martin ons nieuwe beeldje van de Trommelslager.
Wethouder Bert Otten, Mariska Groot Obbink (Stedenband) en Johann Bisschop bezochten een bedrijf in de hightech maakindustrie en de kamer van Koophandel om een mogelijke handelsmissie voor te bereiden. Erik Giethoorn bezocht een aantal projecten in het kader van recreatie & toerisme.

Studente Marinke de Jong van het Alfacollege presenteerde op vrijdag resultaten van het Erasmusproject Key to succesful international entrepreneurship, dat scholen uit Hoogeveen, Jicin en Martin de afgelopen jaren hebben uitgevoerd met leerlingen van het mbo.

Bron: gemeente Hoogeveen

%d bloggers liken dit: