HOOGEVEEN/MEPPEL – De hoofdklassers Hoogeveen en Alcides hebben vergaande plannen om een regiocompetitie te starten voor 2e elftallen. Ze zijn hiervoor op zoek naar verenigingen die zich hierbij willen aansluiten.

Foto: VV Hoogeveen – Janet van der Weij

Beide clubs hebben als initiatiefnemers een duidelijke ambitie. ‘We willen een regionale competitie organiseren waarbij de motivatie van de spelers en het niveau van het voetbalspel op een hoger niveau liggen dan tijdens de huidige competitie van 2e elftallen.’ Het initiatief komt niet uit de lucht vallen. ‘Veel verenigingen, met name op zondag, hebben hun tweede elftal al teruggetrokken uit de KNVB-competities. Vanuit de 1e selecties, die op een hoog niveau spelen, is er weinig animo vanuit de spelers om aan te sluiten bij de 2e selectie. Gevolg is dat de 2e elftallen wekelijks spelers bijeen moeten schrapen om maar elf spelers te kunnen opstellen. De kwaliteit van het voetbalspel devalueert op deze manier naar een bedenkelijk niveau’, aldus de initiatiefnemers.

Opzet
De organisatie van de nieuwe competitie is in handen van VV Hoogeveen. Bij de start gaat men uit van een competitie met acht verenigingen. Voor de winterstop is er dan een compleet competitieprogramma met 14 wedstrijden. Na de winterstop wordt er verder gespeeld in twee poules van vier (1 t/m 4 en 5 t/m 8) met wederom een compleet competitieprogramma: 6 wedstrijden. Het competitieprogramma wordt voorafgaand aan de 1e en 2e seizoenshelft bekendgemaakt. Verenigingen overleggen vervolgens met elkaar op welk moment en waar de geplande wedstrijden worden gespeeld. De vaste speeldag is vrijdag om 20.00 uur. Alle spelers van de verenigingen zijn inzetbaar (1e, 2e, O19, O17, zaterdag, zondag, revaliderende of geschorste spelers). De thuisspelende verenigingen dragen zorg voor een scheidsrechter. Mochten er meer verenigingen willen deelnemen, dan wordt er een nieuwe opzet gemaakt.

Prijzengeld
Alle deelnemende verenigingen doneren een bedrag van €1000,-, waar vervolgens het prijzengeld van wordt betaald. Dit wordt op de volgende manier verdeeld: Winnaarspoule: 1e prijs €2500,-, 2e prijs €1500,-, 3e prijs €1000,-; Verliezerspoule: 1e prijs €1500,-, 2e prijs €1000,- en 3e prijs €500,-.

Sportiviteit
Wat betreft de sportiviteit is er ook een ludieke actie bedacht. De vereniging met de meeste kaarten draagt aan het einde van de competitie zorg voor een dag vrijwilligerswerk of een vorm van liefdadigheid voor een goed doel.

Verenigingen
Verenigingen die zich bij het initiatief willen aansluiten moeten met hun 1e selectie uitkomen op het niveau van minimaal tweede klasse t/m de 2e divisie. Geïnteresseerde clubs kunnen een mail sturen naar: arjanpost@vvhoogeveen.nl.

Geef een reactie