Hoogeveen – Vrijwilligers van de ChristenUnie in Hoogeveen hebben maandag meegelopen en gefietst in een estafette van Groningen naar Den Haag. Zo brengen ze een boodschap uit Hoogeveen naar de Tweede Kamer.

De ChristenUnie vindt het belangrijk stem te geven aan de regio’s van Nederland. Daarom worden vanuit heel Nederland oproepen verzameld aan de nieuwe Tweede Kamer die op 15 maart verkozen wordt. Tijdens de estafette van ruim 250 kilometer geven inwoners van maar liefst 29 gemeenten het stokje aan elkaar over. Vanuit elke gemeente wordt een oproep aan het estafettestokje toegevoegd.

Namens de ChristenUnie in Hoogeveen deden meerdere vrijwilligers mee, onder wie wethouder Gert Vos. De ChristenUnie in Hoogeveen vraagt aandacht voor het project Jong Hoogeveen, veilig en gezond opgroeien voor alle kinderen en jongeren in Hoogeveen.
Hiervoor voegde de ChristenUnie uit Midden-Drenthe een oproep toe om landelijke regelgeving die het mogelijk maakt volledig duurzame nieuwbouwwijken te bouwen

Op dinsdagmiddag arriveert het estafettestokje op het Binnenhof in Den Haag. Carola Schouten, nummer 2 op de kandidatenlijst van de ChristenUnie, zal daar de boodschappen uit de regio’s in ontvangst nemen.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Geef een reactie