Hoogeveen – Afgelopen vrijdag hield H.Z.V.V 1 de kampioensreceptie. Alles sponsoren en genodigden kregen de gelegenheid de spelers en de technische staf persoonlijk te feliciteren met het behaalde kampioenschap en promotie naar de Hoofdklasse.

Eigen foto

In een lange rij stonden ze bij de ingang van de kantine te wachten op de gasten. Er werden veel handen geschud en kussen in ontvangst genomen voordat voorzitter Jan Stam de kampioensreceptie opende.

Met veel hulde en trots werden de spelers en de begeleiding door de voorzitter gecomplimenteerd met de fantastische prestatie. Na het programma te hebben doorgenomen was het de beurt aan de gastsprekers. Henk Hoiting, afgevaardigde van de K.N.V.B afdeling Noord, sprak woorden vol lof over de vereniging en hoopte dat het verblijf in de hoofdklasse dit keer voor een langere periode zou zijn. Hij sloot af met het uitreiken van een mooie medaille aan de gehele selectie. Namens de gemeente Hoogeveen sprak Gert Vos de aanwezigen op ludieke wijze toe. Hij gaf aan trots te zijn dat H.Z.V.V niet alleen de vereniging, maar de gehele gemeente Hoogeveen, op een positieve manier op de spreekwoordelijke landelijke voetbalkaart had gezet. Ook gaf hij aan dat HZVV, gezien de uitstraling van de club, het verdiende in de Hoofdklasse uit te komen. Hij sloot af met de zin, ik weet dat jullie bij HZVV gek zijn op feestjes maar jullie kunnen vast wel een andere reden voor een feestje vinden dan eerst te degraderen en dan weer kampioen worden.

Ook de 60+ voetballers namen, bij monde van trainer Jannes Hofsteenge en Herman Naberman, van de gelegenheid gebruik de selectie te feliciteren en bood hun een gesigneerde wedstrijdbal aan. Tevens presenteerden zij de nieuwe voetbalvariant “Walking Voetbal” die sinds kort iedere woensdagochtend bij H.Z.V.V wordt beoefend. Uniek in het noorden!

Erelid Dick Masselink sloot het rijtje van officiële sprekers met een zeer emotioneel betoog waarbij de meeste aanwezigen even moesten slikken en een traan moesten weg pinken. Dick gaf tot slot aan dat hij het waarschijnlijk niet met eigen ogen zou kunnen zien, maar zeker wist dat ze volgend jaar niet voor degradatie gaan strijden maar bovenin de ranglijst gaan meestrijden. En waarom, dit was een goede groep mannen die veel voor elkaar over heeft. Een goede omschrijving van de speech kunt u lezen op de weblog van onze AD Clubheld van Drenthe Erik-Jan Kreuze, houdt de zakdoek bij de hand.

Nadat iedereen van een drankje en een hapje was voorzien, de lekkere hapjes waren aangeboden door de buurman VV Hoogeveen waarvoor hartelijk dank, hield Erik-Jan een diepte interview met trainer Karlo Meppelink. Op ludieke wijze werden de vragen op karlo afgevuurd die met gevatte antwoorden de aanwezigen vermaakte. Het succesvolle seizoen passeerde de revue en er werd alvast en vooruit blik geworpen op het nieuwe seizoen. Trainer Meppelink gaf aan te verwachten dat de gehele huidige spelersgroep ook komend seizoen in het rood-wit zal uitkomen.

De avond werd afgesloten met een borrel en de lekkere hapjes van de buurman!

Door Henk Boer

Geef een reactie