Door: Rob Klooster
Beilen – Na het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi en de voorronde van het OFK stond woensdagavond in de Drenthehal de eerste competitiewedstrijd van 2018 op het programma.

Gastheer Beilen, dat als promovendus prima meedraait in de hoofdklasse, wist vorig jaar in Hoogeveen nog een punt mee te nemen. Men wist op voorhand dus al dat het een lastige avond kon gaan worden, en dat werd het uiteindelijk ook. Hoogeveen wist in de slotfase pas de wedstrijd te beslissen: 1-3.

Waar Hoogeveen afwachtend begon was het Beilen dat nadrukkelijk de aanval zocht in de openingsfase. Nadat de gastheren middels enkele afstandsschoten wat hadden geprobeerd vond Hoogeveen het na tien minuten spelen tijd om wat meer gas te gaan geven. Dit resulteerde al snel in wat kansjes voor Mulder en Bosscha. In de veertiende minuut kwam Hoogeveen op voorsprong. Een mooi uitgespeelde aanval eindigde uiteindelijk bij Sander Benjamins die keeper Nijland met een bekeken schot verschalkte. Hoogeveen hield de druk er op en was via Frank Benjamins dicht bij de 0-2, maar zijn schot eindigde op de lat. In de tegenaanval werd Beilen direct gevaarlijk met een hard schot voorlangs. Na een kleine twintig minuten spelen kreeg Hoogeveen een vrije trap op een mooie plek. Bosscha verzilverde dit buitenkansje door de bal snoeihard langs de muur in de kruising te schieten: 0-2. Vlak voor rust was Sander Benjamins dicht bij zijn tweede van de avond. Nadat hij de keeper middels een kapbeweging naar de grond had gewerkt, kreeg hij het balnet niet over Nijland heen.

Na de ruste zakte Hoogeveen (te) ver terug waardoor Beilen weer wat beter in de wedstrijd kwam. Het was dan ook aan Bas Blanken te danken dat Beilen pas in de veertiende minuut na rust via Polman de aansluitingstreffer maakte. Hoogeveen kwam meer onder druk te staan en kwam nog verder in de problemen toen Mulder voor twee minuten naar de kant gestuurd werd. Dit tot frustratie aan Hoogeveense zijde, omdat bij een identiek geval enkele minuten daarvoor Wolters (Beilen) wel mocht blijven staan. Doordat Beilen met een man meer te weinig geduld op wist te brengen bleef Hoogeveen redelijk simpel overeind. Hoogeveen was amper compleet of de volgende werd naar de kant gestuurd, omdat er te fel werd gereageerd op opnieuw een rare beslissing van scheidsrechter Pultrum. Ditmaal wist Beilen wel wat meer geduld op te brengen, maar was het opnieuw Blanken die Hoogeveen op de been hield met enkele fraaie reddingen. Twee minuten voor het einde onderbrak Sander Benjamins een aanval waardoor hij vanaf eigen helft op keeper Nijland afkon. Omringd door drie Beilenaren lukte het hem toch Nijland met een leep puntertje te passeren en zo aan alle onzekerheid een einde te maken.

Aanstaande maandag wacht alweer de volgende wedstrijden. Hoogeveen gaat dan op bezoek bij ACV, waar het nog wat heeft recht te zetten nadat het in de thuiswedstrijd een 6-1 voorsprong uit handen gaf. Aftrap is om 20:00 uur in de Peelohal te Assen.

Foto: Rob Klooster