Door: Rob Klooster
Emmeloord – De zaalvoetballers van Hoogeveen hebben vrijdagavond hun ongeslagen status in Emmeloord weten te behouden. Ondanks dat woensdagavond al duidelijk was geworden dat de eerste periode was veroverd, liet Hoogeveen vanaf de eerste minuut merken dat men voor niets minder dan drie punten naar Emmeloord was afgereisd.

emmeloord-hoogeveen-futsal-18-11-2016

Het bewegelijke spel van Futsal Emmeloord bleek makkelijk te verdedigen, omdat acties te ver werden doorgezet, of er maar niet besloten werd op doel te schieten. Nadat Frank Benjamins Hoogeveen op een 0-1 voorsprong had gezet, en daarna nog een grote kans op 0-2 had laten liggen, kon keeper Bas Blanken wél vol aan de bak. Met enkele fraaie reddingen hield hij Hoogeveen op de been.

Na de rust liet Hoogeveen even merken snel orde op zaken te willen stellen. Binnen luttele minuten scoorden Wim Bos en Jaap de Jong. Ondanks de 0-3 achterstand bleef Emmeloord combineren op zoek naar een goal. Uitstekend verdedigend werk aan Hoogeveense zijde voorkwam dat echter. Uit een snelle counter maakte Andres Hoogeveen de 0-4. Emmeloord bleef op zoek naar de eretreffer, maar de in bloedvorm verkerende Blanken rammelde alles uit de goal. Enkele minuten voor tijd maakte Jaap de Jong zijn tweede van de avond. In de allerlaatste minuut kreeg Emmeloord dan toch hun verdiende goal. Na een flipperkast moment belande de bal via een Hoogeveens been achter Blanken, die daar zichtbaar de pest over inhad. 1-5. Kort hierna maakte de goed fluitende scheidsrechter een eind aan deze sportieve wedstrijd.

Door deze overwinning loopt Hoogeveen drie punten uit op nummer twee ONR. Dat is op 28 november de eerstvolgende tegenstander in het Activum.

Foto: Rob Klooster

Door Henk Boer

Geef een reactie