Door Richard Giethoorn
Hoogeveen – Afgelopen woensdagavond stond de topper in de Hoofdklasse H tussen Hoogeveen, momenteel trotse koploper en Waterpoort Boys, de huidige nummer 3 op maar 1 punt achterstand op het affiche. Dat het een topper was bleek wel door hoe spannend de wedstrijd was.

hoogeveen-zaal-09-11-2016

De wedstrijd begon afwachtend, voor beide partijen was het natuurlijk van belang om geen punten te verliezen, ook met het oog op het mogelijk behalen van de 1e periode na de volgende wedstrijd.
De mannen van Waterpoort Boys hadden enkele snelle aanvallen die gelukkig door onze attente verdediging, bestaand uit Vincent Coulier, Andres Hoogeveen, Jaap de Jong en Jacco Tuinstra de meeste keren goed werden gepareerd. Het was verder een gelijk opgaande strijd, echter 4 minuten voor het rust signaal scoorden de bezoekers die daarna flink in de verdediging moesten omdat Hoogeveen flink aanzette en zo snel mogelijk de gelijkmaker wilde forceren. Na een aantal kansen floot de goed leidende scheidsrechter, dhr. Pals voor de rust.

2e helft
Na het fluitsignaal voor de 2e helft begon Hoogeveen voortvarend wat resulteerde in een aantal goede kansen, echter leek de bal maar niet achter de keeper van de tegenstander te willen verdwijnen. Waterpoort boys kwam zo nu en dan ook nog gevaarlijk door, maar beide keepers hadden een goede avond en waren eropuit om niks prijs te geven. Na een scherpe aanval van Hoogeveen had de thuisploeg wat te vieren, een goede voorzet van Vincent Coulier op Wim Bos resulteerde in een goal, 1-1!

De spanning steeg, beide ploegen wilden er nog een schepje bovenop doen. De tegenstander leek iets vermoeid te raken, zij hadden twee wissels tegenover Hoogeveen 4 wissels, dit ga je op hoofdklasse niveau toch merken in een topduel. Na een aanval van Waterpoort boys kwam Hoogeveen er bliksemsnel uit en was het wederom Vincent Coulier die nu een snoeiharde voorzet gaf op Frank benjamins die de bal hard met zijn knie het doel inwerkte, 2-1!
Bij beide ploegen was hierna het beste er wel af, de tegenstander probeerde nog wel aan te zetten, maar vv Hoogeveen bleef het eigen spelletje spelen en kwam eigenlijk niet meer in gevaar.

1e periode
Deze overwinning voor vv Hoogeveen was een zeer belangrijke, bij winst op de tegenstander van volgende week Futsal Emmeloord 2, kan men de 1e periode binnen halen wat inhoud dat er aan het eind van het seizoen nacompetitie gespeeld gaat worden voor promotie naar de topklasse.
Opstelling: Bas Blanken, Andres Hoogeveen, Vincent Coulier, Jaap de Jong, Jacco Tuinstra, Sander Benjamins, Frank Benjamins, Niek Bosscha en Wim Bos.

Door Henk Boer

Geef een reactie