Hoogeveen – De gemeente Hoogeveen is genomineerd voor de eervolle titel Sportgemeente van het Jaar 2015’. Ook de gemeenten Arnhem en Gorinchem zijn in de race voor de titel.

torentje
Het Torentje

En dat is nog niet alles: Hoogeveen maakt ook nog kans op de prijs voor het ‘Beste initiatief 2014/2015’, samen met de gemeenten Alkmaar, Haren (Gr.) en ’s-Hertogenbosch. De winnende gemeenten worden op woensdag 23 september bekendgemaakt tijdens het VSG-congres in Amersfoort. ‘Een geweldige erkenning van het werk dat heel veel vrijwilligers, organisaties en onze medewerkers doen in de gemeente Hoogeveen’, vindt wethouder Jan Steenbergen.

Initiatief viel ook al eerder in de prijzen
Het initiatief ‘Sport jij ook’, dat de gemeente Hoogeveen de nominatie voor ‘Beste initiatief’ opleverde, viel al eerder positief op: het leverde de Hoogeveense portfunctionaris Berna Nijboer de titel ‘Combinatiefunctionaris 2015’ op. Sport JIJ ook is gericht op het stimuleren van sportdeelname onder inactieve kinderen. Het afgelopen jaar zijn hierdoor in Hoogeveen maar liefst 50 inactieve kinderen structureel gaan sporten.

Het project is samen met enkele partners opgezet in Centrum Oost, vervolgens ook door andere sportfunctionarissen gebruikt in de rest van Hoogeveen en nu ook in vijf andere Drentse gemeenten. Directe benadering van ouders en kinderen door huisbezoek is een doorslaggevende factor voor het succes van Sport JIJ ook. Verder is de rol van de school en goede samenwerking van groot belang om succesvol te kunnen zijn.

Door Henk Boer

Geef een reactie