Hoogeveen – ‘Het heeft Zijne Majesteit behaagd…’, klonk dinsdag zeven keer in de gemeente Hoogeveen. Het ging in alle gevallen om het lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau. De burgemeester en wethouders trokken dinsdag door de gemeente om de versierselen op te spelden bij de gedecoreerden.

Jan Vos (51) uit Tiendeveen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Wethouder Jan Steenbergen speldde hem de versierselen op tijdens een bijeenkomst in tuin- en landschapsbedrijf Donkergroen in Hoogeveen. Jan Vos vervult tal van bestuurs- en vrijwilligersfuncties. Hij is onder is meer verbonden aan de vereniging van mensen met een lichamelijke beperking BOSK, Plaatselijk Belang Tiendeveen, de medezeggenschapsraad van basisschool De Regenboog in Noordscheschut en de Christelijke Jongeren Vereniging van de Gereformeerde Kerk in Pesse.

Corry Hospers-Den Hoed (61) uit Hoogeveen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Karel Loohuis speldde haar de versierselen op tijdens een bijeenkomst Het Postkantoor in Hoogeveen. Corry Hospers is zeer actief bij de bridgeclubs Alert en Gezelligheid Troef en de Historische Kring. Daarnaast heeft ze veel vrijwilligers- en bestuurswerk gedaan bij verpleeghuis Weidesteijn, De Zonnebloem en het ouderenwerk van de Gereformeerde en Hervormde Kerk.

Koninklijke onderscheiding voor Cornelia Hospers-Den Hoed in Het Postkantoor.

Jenny van Harten (73) uit Hoogeveen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Loohuis speldde haar de versierselen op tijdens een bijeenkomst in de Remonstrantse Kerk in Hoogeveen. Jenny van Harten heeft veel betekend voor het vluchtelingenwerk. Zij was onder meer bestuurslid van INLIA, een organisatie die hulp biedt aan asielzoekers in nood. En ze doet hier nog steeds vrijwilligerswerk. Ook is ze verbonden aan Promens Care, helpt ze patiënten in het ziekenhuis en bezoekt ze ouderen in een verzorgingstehuis.

Gerard van Reenen (67) uit Hoogeveen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.Wethouder Erik Giethoorn speldde hem de versierselen op tijdens een bijeenkomst in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente in Noordscheschut. Gerard van Reenen is koster van de Gereformeerde Gemeente in Hoogeveen. Dat brengt veel werk met zich mee. Tot voor kort was hij zondagschoolmeester en bestuurslid van de Ebenhaëzerschool in Hollandscheveld. Naast het kosterschap is hij nog betrokken bij de zendingscommissie en de Gereformeerde Bijbelstichting.

Het echtpaar Jan Kok (68) en Herma Kok-Zomer (65) uit Hoogeveen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Loohuis speldde hen de versierselen op tijdens een bijeenkomst in de Oosterkerk in Hoogeveen. Jan en Herma Kok zijn al tientallen jaren vrijwilliger bij de Oosterkerk. Verder zijn zij vrijwilliger bij de budovereniging Hoogeveen en lid van de werkgroep Oost-Europa Vriezeveen die kleding inzamelt voor hulpprojecten in Roemenië en Hongarije. Daarnaast doet Jan
ook nog vrijwilligerswerk voor de Speel-O-Theek en heeft Herma zich jaren lang ingezet voor de Groen van Prinstererschool.

Bertus Bennink (73) uit Pesse is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Loohuis speldde hem de versierselen op tijdens een bijeenkomst in De Wenning in Pesse. Bertus Bennink heeft zich vooral voor de landbouw ingezet, waaronder de LTO, de DOC, ACM/Agrifirm en de fok- en controlevereniging Excelsior. Daarnaast was hij actief bij belangenvereniging De Pioniers, uitvaartvereniging Pesse-Fluitenberg en de biljartvereniging. En hij steekt nog steeds veel tijd in de bejaardensoos Pesse en de stichting Historie van Ruinen als rondleider in museumboerderij Pasmans Huus.

© Foto: André Weima Fotografie

Door Henk Boer

Geef een reactie