Juliana van Stolberg en De Regenboog krijgen predicaat excellent

Hoogeveen – Drenthe heeft sinds vandaag twee excellente basisscholen en ze staan in Hoogeveen. De Juliana van Stolbergschool en De Regenboog, beide PricoH-basisscholen, ontvingen vandaag het predicaat excellent van de Onderwijsinspectie. Voor de Juliana van Stolberg is dat zelfs voor het tweede achtereenvolgende jaar. Reden voor een feestje op beide basisscholen.

excellente-3Met het predicaat Excellent wil de overheid scholen belonen die goede leerresultaten behalen en op verschillende gebieden uitblinken. De Juliana van Stolbergschool investeert nadrukkelijk in de relatie tussen ouders en school. “We zijn namelijk samen verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de kinderen en willen daarin samen optrekken”, zegt directeur Sandra van Iterson. “We stimuleren kinderen en hun ouders om te investeren in zichzelf en goede resultaten te halen, thuis én op school.” In het geval van De Regenboog bleek de Onderwijsinspectie erg lovend over het uitdagende onderwijsaanbod voor meerbegaafde kinderen en de wijze waarop de school leerlingen betrekt bij belangrijke thema’s op school. Directeur Bert Nijmeijer: “Leerlingen praten mee over veiligheid op school, welke lesmethodes we gebruiken en welke verdiepende lesstof we aanbieden. Dat zorgt ervoor dat we een actuele school zijn die aansluit bij wat leerlingen van ons verwachten.”

<

p style=”text-align: justify;”>Ontzettend trots
De leerlingen en medewerkers van beide scholen kunnen uitzien naar een leuke week. “Dit mag gevierd worden”, zegt een verheugde Arend Eilander, directeur/bestuurder van PricoH. “De komende dagen zullen de scholen met de ouders en kinderen hier wel een leuk feestje van maken. En dat doen we als PricoH ook”. Verder gaan vooral genieten van het moment en blijven doen wat we altijd deden. En dat is goed onderwijs geven met hoofd, hart en handen. Excellent worden is voor ons nooit een doel op zich geweest. Dat neemt niet weg dat het predicaat een prachtige beloning is voor alle ouders, leerlingen en leerkrachten die iedere dag met veel passie samenwerken aan goed onderwijs; beide scholen op hun eigen unieke wijze. En dat we dan ook nog de enige scholen zijn in Drenthe maakt het extra uniek. We zijn hier ontzettend trots op!”excellente-2excelent-1Media: facebook.com

Door Henk Boer

Geef een reactie