Hoogeveen – Voor het vierde achtereenvolgende jaar zamelde RC Hoogeveen een geweldige voorraad uiteenlopende artikelen in voor de Voedselbank. Bijvoorbeeld in een supermarkt in centrum De Weide was men volop in actie. V.l.n.r. Gert-Jan Kreeft, Dina van Linge, Kuni van Ruler, Hans van der Werff en een “klant”.

In 2011 kwam de club op het idee om op een zaterdag in december post te vatten bij alle supermarkten in Hoogeveen. Ditmaal gebeurde dat in het kader van een provinciebrede actie van RTV Drenthe. Op vijf plaatsen in de Drentse stad waren Rotarians van ’s morgens 9 tot ’s middag 4 uur in de weer om het winkelend publiek tot goedgeefsheid te verleiden. Bij de ingang van de supermarkten werden boodschappenlijstjes uitgereikt met daarop houdbare artikelen waar men de Voedselbank heel blij mee zou kunnen maken. In de winkel waren die uitgestald in kraampjes: van suiker tot scheermesjes, van thee tot tandenborstel. Natuurlijk waren ook andere artikelen welkom. Nadat de klant die spullen keurig aan de kassa had afgerekend, konden die in opvallende kratten worden gedeponeerd.

De actie leverde rond de 200 volle kratten op, met een aankoopwaarde van een slordige 15.000 euro. Voor de Hoogeveense Rotarians een doorslaand succes en een wel heel goed gevoel na een drukke zaterdag.

Bron: http://www.rotary.nl

Door Henk Boer

Geef een reactie