HOOGEVEEN – Vrijdagavond werd er tijdens de kampioensreceptie nogmaals stil gestaan bij het kampioenschap dat Hoogeveen zondag afgelopen seizoen behaalde. Alle clubs uit de regio Hoogeveen waren hier voor uitgenodigd en hetzelfde gold voor een groot aantal vrijwilligers, sponsoren en andere betrokkenen. Ook de wethouder ontbrak niet.

Foto’s: Janet van der Weij ©

Die wethouder was niet Erwin Slomp die sportzaken in z’n portefeuille heeft, maar zijn partijgenoot Jan Steenbergen. ‘Het is een voortvloeisel uit de collegeonderhandelingen’, aldus Steenbergen. ‘Als echte Hoogevener heb ik toen afgedwongen dat ik naar een eventuele kampioensreceptie van Hoogeveen ga. Zo vaak komt dat immers niet voor’, aldus Steenbergen die zelf al jaren actief is als voetballer bij de club in een lager seniorenelftal.

Carlo van der Weij toonde zich een trotse voorzitter. ‘We hebben een prachtig seizoen gehad, dat zeker niet alleen maar over rozen ging. Met name in de maand maart liep de spanning nog behoorlijk op. Uiteindelijk hebben de jongens echter karakter getoond en zijn we na zeventien jaar eindelijk weer eens kampioen geworden. De ontlading en het feest daarna waren ook onvergetelijk.’

Trots is hij echter niet alleen op het eerste zondagelftal. ‘Ook het tweede elftal heeft het uitstekend gedaan en is als tweede geëindigd op het hoogste amateurniveau. Hierdoor mag men ook deelnemen aan de reguliere bekercompetitie. Daarnaast heeft Hoogeveen zaterdag tot het laatst meegedaan om het kampioenschap in de derde klasse. Uiteindelijk lukte dat niet, maar als promovendus heeft men het uitstekend gedaan. De selectie voor komend seizoen is ook weer versterkt, dus dat belooft veel goeds. Ook het eerste zaalteam werd kampioen en komt volgend seizoen uit in de Topklasse. Tot slot waren er ook bij de jeugd de nodige kampioenen’, aldus Van der Weij.

CLUBICONEN
De voorzitter zette vervolgens drie clubiconen in het zonnetje. Als eerste was dat Roel Zuidema. Hij werd geprezen om zijn vele verdiensten voor de club. In de jaren zestig en zeventig als speler en later als vrijwilliger en bestuurslid. ‘Roel is goud waard voor de club. Hij heeft al diverse functies bekleed en de lijst met anekdotes en werkzaamheden is dan ook oneindig. In moeilijke tijden heeft hij mede de club op de been gehouden en dat heeft er toe geleid dat we hier nu in betere tijden weer de nodige successen kunnen vieren’, prees Van der Weij zijn medebestuurslid.

Daarna was het de beurt aan Raimon Benjamins en Andy Kreeft. Beiden speelden meer dan driehonderd wedstrijd voor de club en kregen een fotoalbum en een grote foto cadeau. Daarnaast zullen ze een plek krijgen op de nieuw te creëren ‘Wall of fame’.

De avond werd afgesloten door tonspreker Koop Sloop, die op ludieke en hilarische wijze een aantal spelers en trainers op de hak nam. Daarna kon men nog nieten van een hapje en een drankje en van de enorme taart die was aangeboden door bakker Plaizier.

Hoogte punten
????????????????????????????????????

Hoogeveense puledagen kunnen ook van start

HOOGEVEEN - De jaarlijkse Pulledagen gaan in juli en augustus door.Dat heeft bedrijfsleider Toni Melenhorst van !pet boekverkopers donderdagavond op ...

Lees meer ...

Winkelen in coronatijd

Tekst (column): Nieuws voor vandaag / 13-03-2021HOOGEVEEN – In de coronatijd is de ene winkel gesloten omdat de overheid dat ...

Lees meer ...


Geef een reactie

%d bloggers liken dit: