Richard Giethoorn
OOSTERWOLDE – Maandagavond reisde Hoogeveen af naar Oosterwolde voor de uitwedstrijd tegen Griffioen. Na de eerste helft te hebben gezien, geloofde niemand dat de tweede helft volledig anders zou gaan worden. Het werd zowaar een soort van galavoorstelling van de bezoekende club.

Foto: Rob Klooster

Daar zoals altijd eigenlijk de wedstrijd begint met het aftasten van de tegenstander door beide teams, was het dit keer niet anders. Beide teams leken ongeïnspireerd en begonnen slap aan de wedstrijd. Er werd door beide teams veel balverlies geleden, hierdoor golfde het spel in de begin minuten op en neer. Na vier minuten kwam er een eerste kans voor Hoogeveen. Door goed doorlopen van Sander Benjamins, kon Vincent Coulier zijn voorzet echter niet binnen tikken. Kort hierop werd Tuinstra de diepte in gestuurd, echter wist hij de bal ook niet in het net te krijgen. Hierna was het Griffioen dat via een intrap en een snel opkomende speler, de defensie van Hoogeveen verraste. Na goed afleggen werd de 1-0 op het scorebord gezet. Hoogeveen werd hierdoor enigszins wakker geschud en nam meer het initiatief. Dit resulteerde in een aantal kansen, waar helaas nog niet uit werd gescoord, totdat in de veertiende minuut Kobes van achteruit Linthorst inspeelde en deze na een actie de bal onder de keeper door zag rollen: 1-1. In de twintigste minuut moest Coulier twee minuten op het strafbankje plaatsnemen na een vermeende overtreding op een doorgelopen speler van de roodhemden. Hoogeveen wist de twee minuten te overleven en zo kreeg Blanken geen tweede te verwerken. Een minuut voor de rust gaf Sander Benjamins de bal goed voor op Coulier die de bal beheerst binnen tikte, echter de goal ging niet door, omdat de lijnrechter de bal over de achterlijn had beoordeeld voordat de voorzet van Benjamins kwam.

De tweede helft werd was een wereld van verschil ten opzichte van de eerste. Na dertig seconden was het Linthorst die de 1-2 maakte na weer een bekeken pass van Kobes. Ook hierna hield Hoogeveen veelvuldig balbezit en creëerde zo een aantal kansen. Na een strakke pass van Coulier was het Kobes die wegdraaide van zijn tegenstander en hard de 1-3 op het scorebord zette. In de zesde minuut na rust was het wederom Kobes die scoorde. Na inspelen en goed doorlopen van Linthorst, die zo de tegenstander een moeilijke keus laat, draaide Kobes simpel om zijn tegenstander en schoot beheerst binnen: 1-4. De bezoekers schroefden het tempo op en Griffioen wist niet goed hoe hiermee om te gaan. In de twaalfde minuut onderschepte Frank Benjamins de bal, legde terug op Tuinstra, die direct de doorgelopen Coulier inspeelde die met een bekeken lop Linthorst inspeelde en zo kwam de 1-5 tot stand, werkelijk schitterende aanval! Griffioen trachtte nog wat terug te doen, verder dan enkele speldenprikjes leek het echter niet te komen, hun leek niet veel te lukken deze avond. De mannen uit Hoogeveen combineerden er lustig op los en zo werd in de zeventiende minuut de 1-6 hard binnen geschoten door Frank Benjamins. In een aanval kwam Linthorst nog in botsing met een tegenstander, maar gelukkig kon hij na even hinkelen weer verder. Na een mooie combinatie van Kobes, Linthorst en Sander Benjamins, werd in de twintigste minuut de 1-7 gemaakt. Een minuut later was het was het andersom en bediende Sander Benjamins na een gave pass met buitenkantje rechts Linthorst die de bal hard tegen de touwen achter de doelman van de gastheren werkte: 1-8. Hierna was het Griffioen de na een slimme intrap een vrije speler wist te bereiken die in tweede instantie de bal achter doelman Blanken wist te krijgen: 2-8. Het slotakkoord was echter weer voor Hoogeveen. Linthorst raakte nog de paal na een mooie aanval, Frank Benjamins schoot nog voorlangs en tegen de keeper aan en maakte in de laatste minuut nog fraai de 2-9.

Volgende week woensdag 28 februari speelt Hoogeveen in Emmer-Compascuum de halve finale van de KNVB-beker tegen competitiegenoot Dosko. De aftrap is om 21:00 in sporthal de Klabbe.

%d bloggers liken dit: