Hoogeveen – De nieuwe stadsbus “De Bij”, rijdt vanaf zondag door Hoogeveen. Vanmiddag werd bij het ziekenhuis “Bethesda” de nieuwe bus gepresenteerd door de gemeente en Connexion.                                             de-bij-busvervoer-opmaat (06)-1de-bij-busvervoer-opmaat (12)-1de-bij-busvervoer-opmaat (02)-1de-bij-busvervoer-opmaat (09)-1 Wethouder Jan Steenbergen en directeur van Connexion opende de lijn op een symbolische wijze door een rondje te rijden met “De Bij” op de rotonde voor het ziekenhuis. Er was gelegenheid om een proefrit over een gedeelte van het te rijden traject.

De bus stopt bij alle veelgevraagde locaties, zoals ziekenhuis, ouderencentra, winkelcentra, gezondheidscentra en natuurlijk het station. Dus voor bijvoorbeeld doktersbezoek, een kop koffie in de stad of rondsnuffelen in de bibliotheek is deze bus ideaal. En natuurlijk kan iedereen mee.

Passagiers kunnen bij de chauffeur een kaartje kopen voor 1 euro per enkele rit. Deze bus gaat in de stad op twee lijnen rijden en is een combinatie van vervoer voor iedereen en WMO-vervoer. De bus is vooralsnog een experiment voor twee jaar. Connexxion verzorgt de busdienst. De chauffeurs zijn allen beroepskrachten.

Door Henk Boer

Geef een reactie