Hoogeveen – Op zaterdag 28 mei barst het Superzaterdagfeest in het centrum van Hoogeveen los. De eerste Superzaterdag staat helemaal in het teken van mode en lifestyle.

Modestad Hoogeveen
Onder de naam Modestad Hoogeveen belooft de eerste Superzaterdag een waar spektakel te worden! De nieuwste modetrends worden geshowd op een catwalk van honderd meter die over het waterkunstwerk De Cascade gebouwd wordt. Er doen ruim twintig centrumondernemers mee aan dit evenement. Haarstylisten en visagisten zorgen ervoor dat de 48 modellen tot in de puntjes verzorgd zijn.

superzaterdagen

Programma
Om 12.45 uur is er een knallende opening op het Cascadepodium. Tussen 13.00 en 17.00 uur worden de modeshows twee keer gelopen. Tussendoor vinden er diverse dansoptredens plaats. Ook is er aan de kinderen gedacht. Er komt een speciaal kidsplein op de kruising Jonkheer de Jongestraat/Hoofdstraat. Het wordt één groot feest!

Muziek
Verder is op deze eerste Superzaterdag een Drents Big Band Festival. Vijf Drentse Big Bands presenteren zich op het open air podium, te weten: Big Band Emmen, Basement Big Band Meppel, High Moor Big Band + Scala Big Band uit Hoogeveen en Moonlight Big Band Assen. Geniet op het terras van onder andere jazz, blues en latin muziek. In de Grote Kerkstraat is er van 17.00 tot 20.00 uur live muziek. Sing- & Songwriters laten hier hun talent horen!

Superzaterdagactie
Ook is er een Superzaterdagactie waarbij winkelend publiek een kassabon in kunnen leveren op drie verschillende punten. Om 17.00 uur wordt er een winnaar getrokken op het Cascadepodium. De prijs van deze actie is een weekend weg naar Parijs of Milaan voor 2 personen.

Over Superzaterdag
In totaal zijn er dit jaar acht Superzaterdagen. Elke Superzaterdag heeft een eigen thema. De thema’s variëren van mode tot oldtimers.
De Superzaterdagen zijn een initiatief van de Stichting Centrummanagement en de gemeente Hoogeveen. Het doel van deze dagen is om meer bezoekers naar het centrum te trekken en door de vele activiteiten langer in het centrum te houden. De ondernemers uit het centrum en culturele instellingen houden zich samen met de activiteitencoördinator van het Centrummanagement bezig met de inhoud van de Superzaterdagen.

Door Henk Boer

Geef een reactie