Hoogeveen – De eerste lachstudio van Drenthe staat in Hoogeveen. Lachyoga Drenthe vestigt zich in een kantoor aan de Van Limburg Stirumstraat om van daaruit lessen en workshops te verzorgen.

opening-lachstudio-2

Oprichter en eigenaar Rob Pot is Hoogevener en werd zelf een kleine vier jaar geleden gegrepen door lachyoga. Na een eerste kennismaking was hij zo enthousiast dat hij besloot een cursus te volgen om lachyoga-docent te worden. Inmiddels is hij gecertificeerd docent, is hij gespecialiseerd in lachyoga voor kinderen en heeft hij veel ervaring opgedaan met ouderen.

‘We zeggen vaak dat lachen gezond is’, aldus Rob Pot. ‘Wat niet iedereen weet, is dat dit ook wetenschappelijk bewezen is. Naast fysieke voordelen heeft lachen ook sociale voordelen. Het versterkt het groepsgevoel, waardoor het bijvoorbeeld succesvol ingezet kan worden bij pestgedrag. Met lachyoga profiteer je van de fysieke en sociale voordelen van lachen. Het is in 1995 ontwikkeld door de Indiase dokter Madan Kataria. Zelf heb ik al vaak gezien wat lachyoga met mensen doet. In mijn nieuwe lachstudio hoop ik nog veel meer mensen te laten profiteren van de vele positieve effecten.’

Lachen…

ontspant
verbetert de weerstand
verhoogt het herstellend vermogen
maakt vitaal
traint de gezichtsspieren
masseert de inwendige organen
verbindt
helpt te relativeren
verhoogt de creativiteit
geeft een positieve uitstraling

Door Henk Boer

Geef een reactie