Hoogeveen – Een kunstijsbaan in Hoogeveen. De gemeente Hoogeveen ondersteunt het initiatief van de stichting Kunstijsbaan Hoogeveen om de vestiging van een 400-meter kunstijsbaan op Hoogeveens grondgebied voor elkaar te krijgen.

Perfecte ligging
De kunstijsbaan in Assen gaat in 2016 dicht. Voor de Hoogeveense stichting is dit aanleiding om alles op alles te zetten om een kunstijsbaan in de gemeente Hoogeveen te vestigen. Het bestuur bestaat, naast schaatstoppers Jan Bols en Piet Kleine, uit schaatsliefhebbers uit de regio. Uit een haalbaarheidsonderzoek, uitgevoerd door ingenieursbureau Oranjewoud, blijkt dat een Hoogeveense ijsbaan kan rekenen op ruim 200.000 bezoekers per jaar. Dat is voldoende voor een gezonde exploitatie. Wethouder Jan Steenbergen: ‘We ondersteunen deze actie van de stichting Kunstijsbaan van harte en we zien mooie kansen. Hoogeveen ligt immers in een regio zonder ijsbanen. In alle richtingen ligt de dichtstbijzijnde ijsbaan op ruim 60 kilometer afstand. Het is een prachtige kans voor de regio en we denken dus graag mee met de stichting.’

Haalbaarheidsonderzoek
De provincie Drenthe laat momenteel een onderzoek doen naar de kans van slagen van een nieuwe ijsbaan in Drenthe. Ook in Assen liggen plannen voor een nieuwe ijsbaan. Het haalbaarheidsonderzoek moet duidelijk maken welk plan de meeste kans van slagen heeft. Het onderzoeksbureau kijkt naar de financiële kant van het verhaal, maar ook naar ruimtelijke ordening en duurzaamheid. Naar verwachting wordt de uitkomst van het onderzoek begin maart bekend.

Door Henk Boer

Geef een reactie