Hoogeveen – Vijfvoudig winnaar Hoogeveen wil ook dit jaar weer hoge ogen gooien tijdens het Protos/Weering-toernooi. Tijdens de vorige editie sneuvelde men in de halve finale, nadat men tijdens de vijf voorgaande edities telkens de finaledag in Angelslo had gehaald. Hoogeveen gokt echter op twee paarden aangezien ook de verwachtingen bij Hoogeveen zaterdag hoog zijn. De smaakmaker van de laatste jaren, Guido ten Cate, maakt hierin immers zijn opwachting.

De 30-jarige Ten Cate was er vorig jaar niet bij vanwege een blessure. Daarvoor bracht hij de Hoogeveense aanhang echter meerdere keren in extase en ook als speler van HODO mocht hij al een keer de beker in ontvangst nemen. Dit jaar hoopt hij het kunstje bij Hoogeveen zaterdag te herhalen. Of een finaleplaats haalbaar is, zal moeten blijken, maar duidelijk is dat de ploeg van Rudie Pol naast Ten Cate over enorm veel technisch vermogen beschikt met spelers als Roemahlewang, Everts, Balsala en Djababoe.
Hoogeveen zaterdag werkt haar wedstrijden tijdens de 1e ronde af in Westerbork. Een eenvoudige poule is het zeker niet. Zo treft men met Rolder Boys en VKW gerenommeerde tegenstanders. Beiden ploegen kwamen de laatste jaren ver in het toernooi. Zo haalde Rolder Boys twee jaar geleden de finale en struikelde men vorig jaar pas in de tussenronde.
Eerste tegenstander is om 18.00 uur Vitesse’63. Hierna volgt het duel tegen Witteveense boys. Rolder Boys is de derde tegenstander, waarna het slotduel wordt gespeeld tegen VKW.

Hartman
Hoogeveen zondag wil de nare smaak van de uitschakeling in de halve finale graag wegspoelen. Het begint op de plek waar al zoveel successen werden gevierd: sporthal Angelslo. Het doet dat met Marco Hartman. De spits was net als Guido ten Cate de laatste jaren regelmatig een smaakmaker. Hij deed dat in het shirt van buurman HZVV. Het toernooi winnen lukte hem echter nog nooit.

Hartman zal dan ook ongetwijfeld dit jaar met Hoogeveen hoge ogen willen gooien en uit de schaduw willen stappen van Guido ten Cate.
Opvallend is ook dat hij in zijn eerste periode bij Hoogeveen niet geselecteerd werd voor het Protos-team dat in 2009 en 2010 de finale haalde. Misschien wel ten onrechte, zoals hij later bij HZVV bewees.
Hoogeveen zondag trapt het toernooi af tegen SC Angelslo, waarna vervolgens Ter Apel’96 (zon.), SVBO (zon.) en Weerdinge de tegenstanders zijn.

Selectie Hoogeveen zaterdag: Paul Schuiling, Guido ten Cate, Danny van der Sleen, Haroen Djababoe, Ruben Roemahlewang, Randy Balsala, Dennis Giesselink, Hendrik Everts.

Selectie Hoogeveen zondag: Raimon Benjamins, Stefan Freriks, Marco Santing, Ruben Peltjes, Marco Hartman, Marcel Linthorst, Giovanni Duarte, Daniël Manning, Thomas Reinders. Selectie Hoogeveen zondag: Raimon Benjamins, Stefan Freriks, Marco Santing, Ruben Peltjes, Marco Hartman, Marcel Linthorst, Giovanni Duarte, Daniël Manning, Thomas Reinders.

Door Henk Boer

Geef een reactie