HOOGEVEEN – On Stage maakt zich klaar voor haar zevende editie in februari van 2024 en heeft recent een prachtige mijlpaal bereikt: 50 deelnemende bedrijven hebben zich aangemeld. In lijn met de traditie wordt niet alleen het 100e, maar dit jaar ook het 50e deelnemende bedrijf in de schijnwerpers gezet en beloond met een taart.

Hoogeveen On Stage is een begrip geworden voor vmbo-leerlingen van Roelof van Echten College en Wolfsbos. Het biedt een platform waarin zij de kans krijgen om kennis te maken met verschillende beroepen. Het zogenaamde ‘Beroepenfeest’ stelt de leerlingen in staat om in informele gesprekken te ontdekken welke beroepen hun interesse wekken. Bij wederzijdse interesse leidt dit tot vervolgafspraken, de zogenaamde Doe Dag, waarin leerlingen de kans krijgen om daadwerkelijk mee te lopen in een bedrijf en te ervaren hoe het is om in hun gekozen beroep te werken.

Intero Integrity Services is dit jaar ook weer van de partij en wordt in de spotlight gezet, want zij zijn het 50e deelnemende bedrijf van Hoogeveen On Stage 2024. Intero Industrial Services is de Europese leider op het gebied van pijpleiding- en procesdiensten voor pre-commissioning, commissioning en ontmanteling tijdens shutdowns. Enthousiaste vmbo’ers die geïnteresseerd zijn in de beroepen Operator en Chauffeur Operator kunnen bij een wederzijdse klik een dag mee lopen. Volgens Intero Integrity Services heeft een operator van Intero geen saai beroep. Hij werkt namelijk op grote raffinaderijen en reist door heel Europa. Ook werkt hij off shore op het boorplatform. Elke dag is hij met zijn handen bezig, maar hij is nooit alleen en altijd met een team van collega’s op locatie. Hugo de Haan, operations coördinator bij Intero, en Agnes Johannes, projectcontroller bij Intero, vertellen: ”Het mooie van Hoogeveen On Stage is dat je je enthousiasme over je vak mag overbrengen op anderen. In dit geval al helemaal speciaal, want we hebben vmbo’ers allemaal heel hard nodig. Dat zoiets als Hoogeveen On Stage bestaat is gewoon super!”.

Hoogeveen On Stage kent sinds dit jaar ook een nieuwe projectleider. Monique Huizenga heeft het stokje overgenomen van Esther Aarse die Hoogeveen On Stage heeft opgezet en laten groeien. Zelf runt Monique een evenementenbureau en is betrokken bij verschillende sociaal maatschappelijke initiatieven. Huizenga kijkt ernaar uit om samen te werken met alle betrokkenen en dit waardevolle werk voort te zetten en verder te ontwikkelen.

“Bedrijven die deelnemen aan Hoogeveen On Stage verdienen erkenning. Samen bieden we vmbo-leerlingen een positief podium en werken we aan hun toekomst. We willen deze nieuwe generatie informeren en enthousiasmeren over de prachtige beroepen en bedrijven in de regio en helpen hen bij het maken van een beroepskeuze. Door samen te werken met zoveel interessante bedrijven vormen we een sterk front en zorgen we ervoor dat deze generatie in Hoogeveen blijft,” aldus Monique.

De inschrijvingen voor de 7e editie van Hoogeveen On Stage gaan razendsnel! Er zijn echter nog veel beroepen die niet vertegenwoordigd zijn. Wil je ook vmbo-leerlingen uit Hoogeveen inspireren met jouw beroep en bedrijf? Schrijf je dan in voor Hoogeveen On Stage via www.hoogeveenonstage.nl.

Geef een reactie