HOOGEVEEN – De gemeente Hoogeveen heeft plannen om een nieuw bedrijventerrein te ontwikkelen in het zuiden van Hoogeveen (Riegmeer). De vraag trekt aan en vanuit het bedrijfsleven is er behoefte aan nieuwe vierkante meters.

Maar wat heeft Hoogeveen en de regio nodig in de toekomst en past een traditioneel bedrijventerrein daar dan nog bij? Dat gaan ruim 30 jongprofessionals, stakeholders en de gemeente Hoogeveen onderzoeken tijdens de ‘Bootcamp Riegmeer: Ontwerp het bedrijventerrein van de toekomst’ op 15 mei in Hoogeveen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom aan de bootcamp deel te nemen.

Bootcamp Riegmeer
In één dag gaan de bootcamp-deelnemers in 3 stappen onderzoeken hoe onze toekomst verandert door transities (zoals digitalisering, robotisering en de energietransitie), welke gevolgen dat heeft voor de manier waarop we werken en vertalen dat naar Hoogeveen. Hoe ziet een bedrijventerrein in Hoogeveen-Riegmeer er dan uit? Het doel is om de resultaten van de bootcamp te gebruiken om een toekomstbestendig plan te ontwikkelen voor het nieuwe bedrijventerrein Riegmeer in Hoogeveen.

Deelnemen
De ‘Bootcamp Riegmeer: Ontwerp het bedrijventerrein van de toekomst’ vindt plaats op woensdag 15 mei 2019 van 9.30 uur tot 20.00 uur in Het Klooster aan de Brinkstraat 5 in Hoogeveen. Aan de hackathon kunnen circa 30 personen deelnemen. Aan deze bootcamp doen mee: medewerkers van gemeente Hoogeveen, stakeholders die op een manier betrokken zijn bij het bedrijventerrein Riegmeer (ondernemers, belangenverenigingen, gemeenten, etc.) en jongprofessionals (hbo- en wo-studenten of net aan het werk). Deelnemen aan de bootcamp is gratis. Aanmelden kan

Wilt u als pers aanwezig zijn bij de ‘Bootcamp Riegmeer: Ontwerp het bedrijventerrein van de toekomst’ of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met de organisatie, Wendolijn Beukers van het Kennislab voor Urbanisme via
w.beukers@kennislabvoorurbanisme.nl of T: 06 515 81 656.

Geef een reactie