Barger-Oosterveld – De cijfers waren duidelijk: Hoogeveen ging met liefst 3-0 onderuit. Toch had er veel meer ingezeten voor een heel aardig spelend Hoogeveen. De afronding was echter te onzorgvuldig.                                     SVBO - Hoogeveen (20-09-2015) (2) - Thomas ReindersHoogeveen begon erg moeizaam, terwijl SVBO de eerste tien minuten stormachtig begon. Al binnen een minuut lag de 1-0 in het net. Onhandig balverlies in de opbouw op het middenveld leidde en scherpe aanval van SVBO in. Op rechts zette Reuvers zuiver voor en Wielens schoot binnen. Ook hierna was het SVBO dat eerst domineerde en goed voetbalde. Hoogeveen kon de organisatie niet goed vinden en via Bolk was het na een corner bijna 2-0, maar Vreeling bracht op de doellijn redding. Na opnieuw een actie van Reuvers was ook Eberhard gevaarlijk en Hoogeveen moest alle zijlen bijzetten.

Beter
Hierna werd het zeker aan Hoogeveen zijde beter. Na een schot van Manning al in de beginfase, kwam Hoogeveen nu meer aan het voetballen en nam zelfs een fase het heft over. De zichtbaar beter wordende Padding zette goed voor en Hartman kwam een teenlengte tekort. Na wederom een goede aanval was ook Manning nog dichtbij. Het duel was aantrekkelijk en beide ploegen speelden heel aardig voetbal. Wolbers schoot nog eens over namens SVBO en Hartman zag Ebeltjes zijn geplaatse schot pakken. Hoogeveen had zeker kunnen scoren, maar zag in de laatste minuten voor rust Hartman in het zijnet schieten en Padding, na een leuke actie, de bal te slap in de korte hoek plaatsen. SVBO was ook nog altijd gevaarlijk, maar zag tot twee maal toe Saroney Vreeling een inzet blokken, waarvan de laatste wederom op de doellijn.

Na rust was Hoogeveen aan de bal de betere, terwijl SVBO Hoogeveen ook wat meer liet komen. Al snel leek Hartman de gelijkmaker te maken na een voorzet van Manning. Hij raakte de bal niet goed en zag Ebeltjes nog net redden. Hoogeveen bleef domineren, maar de eindpass was vaak te onzuiver om goede aanvallen ook tot afronding te brengen. Al te veel echte kansen waren er ook niet. Nadat de weer goed spelende Reinders groggy het veld moet verlaten werd het uit een corner ineens 2-0. Het was het eerste gevaar van SVBO na rust, maar het duel leek nu in de 78e minuut ineens gespeeld. Duarte had nog de aansluitingstreffer op de schoen, maar zag Ebeltjes wederom redden. Al in de 90e minuut viel bovendien nog de 3-0. SVBO counterde scherp en was meteen doeltreffend. Bolt was de man die na een uitval via Wielens de derde maakte.

Zuur
Nadat de goed leidende scheidsrechter Ris, die de kaarten prima op zak hield, affloot stond Hoogeveen met lege handen. Na een 3-0 nederlaag is het dan raar te concluderen dat Hoogeveen misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe speelde. Het had ook zeker recht op een punt gehad, maar zo werkt voetbal niet altijd. Zaak dus om niet te lang te treuren en de lijn die nu is ingezet door te zetten. Dan is het wel zaak net even zuiverder te zijn in de eindpassing en voor het doel. Komende week tegen Rolder Boys mag Hoogeveen laten zien dat dit ook kan.

SVBO – Hoogeveen: 3-0. 1e Wielens 1-0, 78e Wessels 2-0, 90e Bolk 3-0
Opstelling Hoogeveen: Benjamins, Vreeling, Peltjes, Kreeft, Lamberink, De Lange, Reinders (71e Duarte), Manning, Padding, Mohamed, Hartman.

Toeschouwers: 350

Man van de wedstrijd: Rik de Lange

Door Henk Boer

Geef een reactie