Hoogeveen – Er gebeurt veel in Hoogeveen om bewoners mee te laten doen. Meedoen is alleen niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor een aantal mensen is het moeilijk om een echte plek te vinden in de Hoogeveense samenleving. Op 22 januari gaan inwoners van Hoogeveen op een ontmoetingsdag bespreken hoe ze er voor kunnen zorgen dat iedere inwoner mee kan doen, uitgaande van de eigen kracht en van de kracht van burgers die met elkaar samen zorgzaam zijn.

Op 22 januari, van 10 uur tot 16 uur gaan we hiermee, in het DES gebouw in Zuid (Albert Steenbergenstraat 44) aan de slag. De ontmoetingsdag wordt georganiseerd door bewoners, vrijwilligers en beroepskrachten. We willen niet alleen praten, we willen doen. Er is een aantal prominente landelijke projecten uitgenodigd om uitleg te komen geven, zodat we in Hoogeveen kunnen leren van hun ervaring. Eén daarvan is in 2014 koninklijk onderscheiden.

Aan werktafels gaan de deelnemers met elkaar in gesprek en maken van deze landelijke projecten de vertaling naar de Hoogeveense situatie.

De dag eindigt met vervolgafspraken over hoe we in Hoogeveen hiermee verder kunnen gaan, aan de slag!Burgers van Hoogeveen zijn uitgenodigd aan deze dag mee te doen en zo een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van een zorgzaam Hoogeveen. Geef u voor deze dag op via wijkbelanghoogeveen@gmail.com. Deelname is gratis.

Door Henk Boer

Geef een reactie