HOOGEVEEN – Iedereen was na afloop van het gelijkspel tegen SVBO behoorlijk sikkeneurig bij Hoogeveen. Je zou haast vergeten dat men nog steeds ongeslagen bovenaan staat. Gevolg van het resultaat is wel dat Emmen is genaderd tot vijf punten en er zondag dus weer sprake is van een heuse kraker.

Foto: Martin van Dijk

Aan de andere kant mag men ook wel kritisch zijn bij Hoogeveen. Het voorkomt hopelijk ook gemakzucht en zorgt ervoor dat iedereen op scherp blijft staan. De duels LAC Frisia, Zeerobben en SVBO hebben in ieder geval laten zien dat ook Hoogeveen haar kwetsbaarheden kent. Bij een zege tegen Emmen ziet de wereld er weer heel anders uit en zullen de gezichten weer op standje vrolijk staan. Bij een nederlaag is er ook nog geen man over boord, maar is de spanning wel helemaal terug.

Een situatie waar men een paar weken terug bij Emmen geen rekening mee zal hebben gehouden. De ploeg van Hendrik Oosting hangt al het hele seizoen aan een dun draadje achter Hoogeveen en Alcides. Een draadje dat na de thuisnederlaag tegen Alcides leek te breken. Men herstelde zich daarna qua resultaten echter goed en kan zondag de titelaspiraties dus nieuw leven inblazen.
Het duel met Emmen zal voor Nico Haak, Björn Zwikker en Resmon Roemahlewang een extra tintje hebben. Het drietal was vorig seizoen immers nog actief op de Meerdijk. Andersom bewandelde Joeri van der Tuin de omgekeerde weg.

Eerder dit seizoen eindigde de onderlinge ontmoeting in 1-1. Het was destijds een zeer vermakelijk duel, iets wat zondag ongetwijfeld niet anders zal zijn. In totaal stonden beide ploegen vier keer eerder tegenover elkaar in Hoogeveen (de wedstrijden tegen de voorganger van FC Emmen niet meegerekend). Hiervan won Hoogeveen twee keer en verloor het vorig jaar met 1-3. Toen scoorde Björn Zwikker twee keer namens de Emmenaren.