Hoogeveen – Het werd vorige week tegen Alcides een topper waar alle ingrediënten inzaten. Het eindresultaat van 2-2 was voor Hoogeveen natuurlijk een domper gezien het spelbeeld en de arbitrale dwaling bij met name de 2-1. Scheidsrechters kunnen echter ook fouten maken, hoe zuur het ook is. Gevolg van het resultaat is dat Emmen is genaderd tot vier punten en er ook zondag dus weer sprake is van een heuse kraker.

Daar komt bij dat WVV volgende week de tegenstander is. Hoogeveen heeft het verdere verloop dan ook volledig in eigen handen. Twee overwinningen zullen de spanning wegnemen, maar puntverlies zal ervoor zorgen dat de kaarten er weer heel anders bijliggen.

Natuurlijk is er geen enkele reden om in paniek te raken. De ploeg van Nico Haak is dan ook nog steeds ongeslagen. Men heeft het afgelopen jaar veel lof gekregen. Neemt niet weg dat een kritische nood soms ook op zijn plaats is. Dat de 2-0 voorsprong zondag werd weggegeven ligt natuurlijk ook aan de ploeg zelf. De tweede gele kaart van Shakki Mohamed was natuurlijk niet slim. Het gebeurde op een moment dat de 3-0 in de lucht hing. De strafschop die Hoogeveen in de slotfase tegen kreeg valt in dezelfde categorie. Het zijn leermomenten, die de ploeg ongetwijfeld ook weer verder zullen brengen.

Nico Haak zal voor het eerst dit seizoen wel moeten puzzelen. Jelmer Wierenga en Shakki Mohamed zullen geschorst moeten toekijken. De trainer gaf echter aan dat de vervangers klaarstaan en dat dit dan ook geen probleem hoeft op te leveren.

Tegenstander Emmen kende een moeizame start, maar is momenteel bezig met een sterke race. Hetgeen de ploeg van trainer Hendrik Oosting terug in de titelrace heeft gebracht. Vorige week werd FVC met 6-1 verslagen. Men heeft dan ook veel scorend vermogen in de ploeg. Met 39 treffers heeft men de meest scorende ploeg.

Het duel met Emmen zal voor Nico Haak, Björn Zwikker en Resmon Roemahlewang een extra tintje hebben. Het drietal was vorig seizoen immers nog actief op de Meerdijk. Andersom bewandelde Joeri van der Tuin de omgekeerde weg.

Eerder dit seizoen eindigde de onderlinge ontmoeting in 1-1. Het was destijds een zeer vermakelijk duel, iets wat zondag ongetwijfeld niet anders zal zijn. In totaal stonden beide ploegen vier keer eerder tegenover elkaar in Hoogeveen (de wedstrijden tegen de voorganger van FC Emmen niet meegerekend). Hiervan won Hoogeveen twee keer en verloor het vorig jaar met 1-3. Toen scoorde Björn Zwikker twee keer namens de Emmenaren.

Hoogeveen zaterdag speelt om 14.30 uur in Dedemsvaart tegen SCD’83.
Op de foto een fragment uit de onderlinge confrontatie eerder dit seizoen (Foto: Martin van Dijk).