Hoogeveen – De opluchting was vorige week groot. Na twee gelijke spelen werd bij LAC Frisia 1883 de eerste overwinning behaald. Zondag moet hier een vervolg aan worden gegeven. Eenvoudig zal dat echter niet worden, want koploper WVV komt op bezoek. Een ploeg waar Hoogeveen het vaak lastig tegen heeft.

Tegen LAC Frisia was Hoogeveen grote delen van de wedstrijden dominant. De ploeg zette goed druk op de bal en werd ook regelmatig gevaarlijk. Het enige verwijt dat de ploeg gemaakt kan worden is dat men het karwei niet eerder wist af te maken, waardoor het tot het eind spannend bleef. De 0-1 overwinning biedt echter perspectief.
Tegenstander WVV kende vorig seizoen een dramatische start, maar herstelde zich uiteindelijke in de tweede seizoenshelft. Nu lijkt de ploeg van trainer Jan Kloetstra de positieve lijn van vorig seizoen door te trekken. De eerste twee wedstrijden werden overtuigend gewonnen. SVBO werd met 6-0 verslagen en Bergum met 0-4. Vorige week behaalde men tegen Alcides ook een knap resultaat. Ondanks dat men lange tijd met tien man speelde werd het 3-3.

Aan de wedstrijd van vorig seizoen bewaart Hoogeveen slechte herinneringen. Men zakte toen volledig door de ondergrens en verloor met 1-4. Uitblinker bij WVV was toen Kevin Wiegman, die zondag geschorst zal zijn.

In totaal stonden beide ploegen vijf keer eerder tegenover elkaar in Hoogeveen. Hiervan won Hoogeveen er drie en verloor het tweemaal.
De wedstrijd begint zondag om 14.30 uur.

Hoogeveen zaterdag speelt een uitwedstrijd bij Hardenberg’85. Dit duel begint om 15.15 uur.
Bijgevoegde foto is afkomstig uit de wedstrijd Hoogeveen – WVV van vorig seizoen (foto: Gerjo Stegeman).

Geef een reactie