HOOGEVEEN – Hoogeveen lijkt goed uit de winterstop te zijn gekomen. Het vertrouwen bij de ploeg van trainer Nico Haak is na vorige week alleen maar groter geworden. Velen hielden vorige week in de lastige uitwedstrijd tegen WVV-rekening met een zware middag en misschien wel puntverlies. Het tegendeel bleek echter waar en er werd overtuigend met 2-7 gewonnen. Vandaag wacht de thuiswedstrijd tegen LAC Frisia 1883.

Het was een heerlijke middag vorige week in Winschoten. Hoogeveen speelde bij vlagen flitsend en was uiterst effectief in het afronden van de kansen. Daar kwam bij dat men voor het eerst dit seizoen te maken had met schorsingen. De posities van Jelmer Wierenga en Shakki Mohamed werden echter moeiteloos opgevuld door Marco Santing en Julian Mol. Het geeft dan ook de kracht weer van de huidige selectie.

Niemand praat echter nog over een kampioenschap. Daar is het ook nog veel te vroeg in het seizoen voor. In het verleden hebben we bij onze buurman HZVV ook gezien dat een grote voorsprong ook maar zoals sneeuw voor de zon kan verdwijnen. Het is dan ook zaak om bij de les te blijven. Zoals vandaag tegen de hekkensluiter van de eerste klasse. Het zijn misschien wel de gevaarlijkste wedstrijden.

De tegenstander uit Leeuwarden beschikt al jaren over een grote en talentvolle jeugdafdeling. Toch lukt het maar niet om een stabiele eersteklasser te worden. Ook dit jaar zal men weer alle zeilen moeten bijzetten om niet te degraderen. Na de winterstop wist men te winnen van SVBO, maar verloor werd er vorige week van directe concurrent FC Assen verloren. Eerder dit seizoen won Hoogeveen in Leeuwarden met 0-1. Vorig seizoen eindigde het duel in 2-2.