Hoogeveen – Voorlopig haakt Hoogeveen aan bij de top van de eerste klasse. De winst vorige week bij WVV was wat dat betreft cruciaal. De overwinning heeft echter alleen waarde als er zondag ook van promovendus LAC Frisia wordt gewonnen.

hoogeveen-lac-frisia-archief-2015-2016-1

Na een matige eerste helft versloeg Hoogeveen in de tweede helft WVV op karakter. Meteen viel ook te zien dat het voor John Kikkert en Theo Metz bijzonder prettig is dat men over een zo goed als complete selectie kan beschikken. Men kon hierdoor in de rust het nodige omzetten en nieuwe ‘wapens’ in de strijd brengen.

Nu is het zaak om zondag ook de eerste thuisoverwinning te boeken. De twee zeges werden immers op vreemde bodem behaald. Een groot verschil met vorig seizoen toen er uit nauwelijks werd gewonnen. Eenvoudig zal het echter niet worden. LAC Frisia doet het als debutant zeker niet slecht en won vorige week overtuigend van SVBO. De ploeg beschikt over snelle aanvallers en Hoogeveen zal dan ook alert moeten zijn in de omschakeling bij balverlies.
Opgericht in 1883 is de ploeg uit Leeuwarden één van de oudste clubs uit Nederland. De club telt inmiddels meer dan 1000 leden. Men speelde de laatste jaren voornamelijk in de tweede klasse met zo nu en dan een uitstapje naar een niveau hoger. Afgelopen seizoen eindigde men als derde om via de nacompetitie te promoveren. Trainer is Johan Groote die in het verleden o.a. zeer succesvol was bij SWZ Boso Sneek. Met die ploeg werd hij kampioen in de Hoofdklasse.

In competitieverband speelden beide ploegen nog niet eerder tegen elkaar. Vorig seizoen oefende men wel tegen elkaar. Het was toen de eerste wedstrijd van de voorbereiding. Hoogeveen won toen met 3-0.
Hoogeveen zaterdag speelt om 14.30 uur in De Krim de derby tegen DKB.

Foto: Gerjo Stegeman

Door Henk Boer

Geef een reactie