Hoogeveen – Na het gelijkspel van afgelopen zondag tegen VKW treft Hoogeveen zondag met nummer twee Bergum een lastige tegenstander. Een cruciaal duel als het gaat om aanhaken of afhaken bij de bovenkant van de ranglijst.

hoogeveen-bergum-archief-2015

Natuurlijk was het scoreverloop afgelopen zondag spectaculair in de uitwedstrijd bij VKW. Toch mag Hoogeveen het zichzelf aanrekenen dat het in de eerste helft wel heel makkelijk drie treffers tegen kreeg. De inhaalrace in de tweede helft die leidde tot de 3-3 is natuurlijk een teken van weerbaarheid. De wisselvalligheid zal er echter uitmoeten om echt bovenin mee te kunnen strijden.

Zondag wacht met Bergum wat dat betreft weer een echte krachtmeting. Hoogeveen heeft het altijd moeilijk tegen de Friezen. De ploeg weet het aanvalsspel van Hoogeveen altijd goed te ontregelen en de ploeg van Theo Metz en John Kikkert zal weer beducht moeten zijn op de snelle omschakeling.
Oud-prof Jan Bruin is nog steeds trainer van Bergum en presteert al een aantal jaren maximaal met de ploeg. De huidige tweede plaats zegt wat dat betreft genoeg. Men heeft momenteel drie punten meer dan Hoogeveen en verloor dit seizoen nog maar één keer, dat was thuis tegen koploper Achilles 1894. Afgelopen zondag werd het tegen LAC Frisia 1-1.

In totaal speelden beide ploegen in Hoogeveen vijf keer eerder tegen elkaar. Hiervan won Hoogeveen twee duels en eindigde het even zo vaak onbeslist. Vorig seizoen won Hoogeveen thuis moeizaam met 2-1. Bergum nam toen via Joostema al in de eerste minuut de leiding, waarna Hoogeveen in de tweede helft via Huizing en Hartman alsnog de wedstrijd naar zich toetrok.

Op de foto een fragment uit de wedstrijd van vorig seizoen Foto: Gerjo Stegeman

Door Henk Boer

Geef een reactie