Hoogeveen – De seizoenstart heeft voor Hoogeveen zaterdag niet gebracht waar het vooraf op gehoopt had. Tegen SCD’83 bleek het niveauverschil tussen de derde en vierde klasse groot te zijn, maar vorige week had men bij SVN’69 gewoon de drie punten moeten pakken. Daar bleef de ploeg van trainer Edward Sabandar echter steken op 0-0. Zaterdag ontvangt Hoogeveen SCN uit Nieuwlande.

Eigenlijk wist Hoogeveen voor aanvang van de competitie niet goed waar het stond. In de bekercompetitie trof het immers twee vierdeklassers en een vijfde lasser. Het waren dan ook drie weken zonder enige weerstand. Met SCD’83 trof het meteen een topploeg uit de derde klasse en verloor men. Vorige week tegen SVN’69 lagen de krachtsverhoudingen anders en had Hoogeveen gewoon moeten winnen. Er werden echter te veel kansen gemist.

Met dat laatste is ook meteen de bottelnek genoemd. Het wachten is na twee wedstrijden dan ook nog steeds op de eerste competitietreffer. Daarnaast zou een overwinning tegen SCN natuurlijk goed zijn voor het zelfvertrouwen. De komende twee weken wachten er met Hardenberg’85 en OZC Ommen immers twee loodzware uitwedstrijden.

Tegenstander SCN degradeerde twee seizoenen terug nog bijna naar de vijfde klasse, maar maakte vorige seizoen een sterke comeback hetgeen bekroond werd met promotie naar de derde klasse. Iets wat zeker ook de verdienste is van trainer Roel Smand, die natuurlijk een oude bekende is van de club. In 1978 werd hij als jong talent immers nog landskampioen bij de zondagamateurs. Het zijn tijden waar menig Hoogevener met weemoed aan terugdenkt.

De ploeg uit Nieuwlande wacht dit seizoen nog op het eerste punt. Bij OZC werd er nipt verloren, terwijl men vorige week tegen Lutten een 3-1 voorsprong weggaf en met 3-6 verloor.

Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar ook in de beginfase van de competitie. Toen won SCN in Hoogeveen dankzij een vroege treffer met 0-1. SCN trok zich toen volkomen terecht terug, waarna Hoogeveen geen gaatje kon vinden.
De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur.

Hoogeveen zondag speelt een uitwedstrijd bij LAC Frisia 1883 in Leeuwarden. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.
foto: Gerjo Stegeman