Hoogeveen – Na de nederlaag bij koploper Achilles 1894 gaat Hoogeveen zondag op jacht naar de eerste thuisoverwinning. Tegenstander is LSC 1890. De ploeg uit Sneek won vorige week voor de eerste keer en promoveerde vorig seizoen naar de eerste klasse.

achilles-1894-hoogeveen-09-10-2016-4

Het gat met koploper Achilles 1894 is inmiddels acht punten. Hoogeveen zal zich dan voorlopig ook moeten richten op een plek in de buurt van de Assenaren. Daarnaast is het zaak zo snel mogelijk afstand te nemen van de onderste plaatsen, om zo met minder druk het seizoen te vervolgen. Daarbij is het zaak om het thuispubliek eens te trakteren op een overwinning.
Tegenstander LSC 1890 weet na de zege van vorige week tegen FC Wolvega wat winnen is. De ploeg promoveerde vorig seizoen via een enorme omweg naar de eerste klasse. Men speelde een nacompetitie waar maar geen eind aan leek te komen.
Voor Hoogeveen mag LSC een relatief onbekende tegenstander zijn, de trainer is dat zeker niet. Bert Hollander trainde een aantal jaren FVC en was daarmee regelmatig tegenstander van Hoogeveen. In een nog verder verleden was hij als spits van Drachten ook regelmatig een ware plaag voor de blauwwitters.
Beide ploegen stonden een keer eerder tegenover elkaar in Hoogeveen. Dat was in het seizoen 2007-2008. Hoogeveen won toen met 2-1. Voor Hoogeveen scoorden destijds Guido ten Cate en Brian Leepel. Hofmann scoorde namens de gasten.
De wedstrijd begint zondag om 14.30 uur.

Hoogeveen zaterdag speelt om 14.30 uur een uitwedstrijd bij NWVV in Nieuw-Weerdinge.

Door Henk Boer

Geef een reactie