HOOGEVEEN – De technische staf benadrukte al vaker dat er geen reden voor hosanna is, aangezien de competitie nog lang duurt. Niet ten onrechte blijkt nu, want er zit na de winterstop duidelijk zand in de machine met als gevolg dat de spanning bovenin de eerste klasse weer volledig terug is. Hoogeveen heeft nog steeds alles in eigen hand, maar zal zondag dan wel weer eens moeten winnen thuis tegen Nieuw-Buinen.

Foto: © 2018: Albert Stegeman

De ongeslagen status is Hoogeveen na het verloren duel tegen Noordster van afgelopen zondag kwijt. Men zal deze week ook ongetwijfeld eens goed in de spiegel hebben gekeken. Er waren best wat excuses te bedenken. Het veld was nat, hobbelig en zwaar. Spelmaker Reinders was er niet en op een aantal momenten zaten de beslissingen van scheidsrechter Pals niet bepaald mee. De kern was echter dat Hoogeveen zeer matig speelde. Te weinig tempo en te weinig passie. Hierdoor bracht het tegenstander Noordster de kans om Hoogeveen af te straffen. Dat deden de gastheren ook.

De voorbije weken werd er al regelmatig gesproken van een ‘wake-up call’ na matige resultaten en dat er geen reden voor paniek is. Deze fase is men inmiddels echter voorbij en van een incident is dan ook geen sprake meer. Zondag zal men dan ook orde op zaken moeten stellen om zo ook weer te werken aan het zelfvertrouwen.

Tegenstander Nieuw-Buinen is er ook alles aangelegen om een goed resultaat neerzetten. De ‘Buunsters’ verkeren in acuut degradatiegevaar en hebben de punten hard nodig. De ploeg van trainer Herma Scherpen wacht al sinds 18 november op een overwinning, terwijl de competitiestart nog zo hoopgevend was.

Eerder dit seizoen won Hoogeveen moeizaam, maar verdiend, met 0-1 in Nieuw-Buinen. De laatste jaren waren beide ploegen ook behoorlijk aan elkaar gewaagd. In totaal stonden beiden ploegen in Hoogeveen twaalf keer eerder tegenover elkaar. Hiervan won Hoogeveen vijf duels, eindigde het vier keer onbeslist en wonnen de gasten er drie. Vorig seizoen eindigde het duel in 1-1.
De wedstrijd begint zondag om 14.30 uur.

Hoogeveen zaterdag speelt om 14.30 uur een uitwedstrijd in Havelterberg tegen FDS.
Op de foto een fragment uit de eerder dit seizoen gespeeld confrontatie in Nieuw-Buinen