Sport

Hoogeveen pakt volle buit tegen Old Forward

Rob Klooster Hoogeveen – Na de ruime nederlaag van vorige week was het in de strijd om de eerste periodetitel zaak voor Hoogeveen om de punten in eigen huis te houden. Op de nog altijd geblesseerde Blanken en de langdurig afwezige Bos na was de ploeg weer op volle sterkte. In een soms rommelige, maar aantrekkelijke wedstrijd won Hoogeveen uiteindelijk relatief eenvoudig van de gasten uit Wilhelminaoord.

Niet voor het eerst dit seizoen moest Hoogeveen eerst wakker geschud worden alvorens het zelf begint te voetballen. Na een rommelig begin kwam het eerste gevaar van Old Forward dat een aardige poging in het zijnet zag eindigen. In de vierde minuut kreeg Hoogeveen een corner welke onderschept werd door een rappe speler van Old Forward die keeper Lenten knap omspeelde en koeltjes afrondde: 0-1. Het antwoord van Hoogeveen liet niet lang op zich wachten, Frank Benjamins zette vroeg druk, onderschepte een breedtepass en kon daarna simpel afronden: 1-1. Nog geen minuut later was Frank Benjamins opnieuw trefzeker, Bosscha zette hem met een fraai lobje alleen voor de keeper waardoor het een koud kunstje werd af te werken: 2-1. Hoogeveen zakte weer wat in waardoor de gasten uit Wilhelminaoord wat meer de ruimte kregen. Tot echt grote kansen leidde dit overigens nog niet. In de tiende minuut maakte Linthorst zijn eerste van de avond door een assist van opnieuw Bosscha binnen te schieten. In de minuten die hierop volgden kreeg Old Forward enkele behoorlijke mogelijkheden, en was het aan Lenten te danken dat de marge twee doelpunten bleef. Aan de andere kant had Hoogeveen weinig geluk in de afronding. Eerst was het een inzet van Linthorst die via de voet van keeper Bethlehem op de paal eindigde. Niet veel later was Bosscha het eindstation van een mooie aanval, maar ook hij trof de paal. Kort voor rust kregen de gasten een gigantische kans op de aansluitingstreffer. Lenten was al geklopt maar de inzet eindigde op het achterhoofd van een Old Forward speler die nog in de doelmond stond. In de tegenaanval was Bosscha pijlsnel weg en bood Linthorst een niet te missen kans: 4-1. Net na de aftrap haalde scheidsrechter Meijer nog de woede van de Old Forward spelers op de hals doormidden in een aanval voor de rust te fluiten.

Na de korte onderbreking keerde Old Forward getergd de vloer op. Dit resulteerde al snel in een gigantische mogelijkheid die net naast geschoten werd. Hoogeveen speelde wat afwachtend en kwam de eerste minuten na rust niet verder dan een poging van Mulder. Na een kleine tien minuten spelen kreeg Nick Kuiper (OF) dan eindelijk de gele kaart waar hij de hele avond al naar solliciteerde. Na meerdere waarschuwingen van arbiter Meijer kon hij twee minuten gaan zitten. Hoogeveen speelde met een man meer aanvankelijk veel te ongeduldig, maar wist enkele seconden voordat de overtal situatie er op zat toch te scoren. Na lang rondspelen was het Mulder die de trekker overhaalde: 5-1. Het geloof bij Old Forward was hierna definitief weg waardoor Hoogeveen in rap tempo de score omhoog kon laten lopen. Na een opnieuw mooi uitgespeelde aanval kon de hardwerkende Sander Benjamins op aangeven van Tuinstra zijn goaltje meepikken. Twee minuten was Sander Benjamins, ditmaal op aangeven van broer Frank opnieuw trefzeker: 7-1. Kort hierna was Coulier dichtbij een treffer, maar ook zijn schot eindigde op het aluminium. Hoogeveen ging te gehaast op zoek naar meer doelpunten wat geregeld zorgde voor gevaarlijk balverlies waardoor Lenten meerdere malen reddend op moest treden. Nadat Linthorst een keer voorlangs had geschoten en Frank Benjamins nog maar eens op de paal had geschoten kwam dan toch de 8-1 op het scorebord. Linthorst onderbrak een aanval van de gasten en via een een-tweetje met Tuinstra maakte hij zijn derde van de avond. Het slotakkoord was voor Nick Kuiper die met een geplaatst schot in de verre hoek Lenten kansloos liet en zo de eindstand op 8-2 bepaalde.

Zo blijft Hoogeveen met twee punten achterstand in het spoor van koploper Waterpoort Boys dat een wedstrijd meer gespeeld heeft. Volgende week hoeft men niet in actie te komen. Op woensdag 20-12 speelt Hoogeveen thuis tegen Inter Maluku 2. Deze thuiswedstrijd is tevens de laatste wedstrijd voor de winterbreak. Foto: Rob Klooster