Sport

Hoogeveen speelt derby tegen SVBO

Hoogeveen – Hoogeveen sloeg afgelopen weekend weer een goede slag op de ranglijst door met 0-5 te winnen bij Rolder Boys. Doordat concurrent Alcides punten liet liggen, groeide de voorsprong naar vijf punten. De komende twee wedstrijden tot de winterstop is het zaak dit vast te houden of uit te breiden. Te beginnen zondag tegen SVBO.

Het was sowieso een bijzondere week. De woensdag voor het duel met Rolder Boys stuntte men immers in de beker door de koploper in de zaterdaghoofdklasse, SC Genemuiden, na strafschoppen te verslaan. Het geeft maar weer eens aan dat men in de huidige vorm voor geen enkele ploeg bang hoeft te zijn.

Voor SVBO-trainer Rolf Veneboer zijn duels met Hoogeveen altijd bijzonder. Hij maakte er zowel als speler als trainer een succesvolle tijd door. Zo is hij nog altijd de trainer die als laatste kampioen werd met Hoogeveen. Dat is inmiddels alweer 17 jaar geleden. Het betreffende seizoen kent overigens veel overeenkomsten met de huidige jaargang. Overigens neemt Veneboer aan het eind van het seizoen afscheid van SVBO. Hij is dan zes seizoenen werkzaam geweest in Barger-Oosterveld.

Vorige week hielp SVBO Hoogeveen een handje door met 2-2 gelijk te spelen. De resultaten zijn dit seizoen wisselend. Zo werd er twee weken geleden met 5-0 verloren van GRC Groningen. Vorige seizoen verloor Hoogeveen op de laatste speeldag met 0-3. De balans is aardig in evenwicht: Hoogeveen won vijf duels in Hoogeveen en hetzelfde gold voor SVBO. Drie keer eindigde het duel onbeslist. De wedstrijd begint zondag om 14.30 uur. Hoogeveen zaterdag speelt om 14.30 uur een uitwedstrijd in Luttelgeest tegen Tonego.