Hoogeveen mag zich Sportgemeente van het jaar 2015 noemen! Dit is vanavond bekendgemaakt tijdens het VSG-congres in Amersfoort.

torentje

Hoogeveen valy weer in de sportprijzen als Sportgemeente van het Jaar 2015!

Hoogeveen – De gemeente Hoogeveen heeft vandaag de titel ‘Sportgemeente van het Jaar 2015’ in de wacht gesleept tijdens het jaarlijkse congres van de Vereniging Sport en Gemeenten in Amersfoort.

Dankzij goed beleid en faciliteiten
De criteria waarop gemeenten beoordeeld worden, zijn het sportbeleid, sportaccommodaties en beschikbaar geld per inwoner. Hoogeveen scoorde op deze punten zo goed dat het , voor de derde keer inmiddels, genomineerd werd voor de prijs. De jury, bestaande uit een aantal gemeenten, deed de rest: Hoogeveen werd Sportgemeente van het Jaar 2015 en daarmee voorbeeld voor veel andere gemeenten.sportdrenthe

Sport JIJ ook? als Beste initiatief zeer succesvol
Hoogeveen was ook genomineerd voor het Beste initiatief vanwege het zeer succesvolle project Sport JIJ ook? Dit project is gericht op het stimuleren van sportdeelname onder inactieve kinderen. Directe benadering van ouders en kinderen door huisbezoek is een doorslaggevende factor voor het succes van Sport JIJ ook?. Verder is de rol van de school en goede samenwerking van groot belang om succesvol te kunnen zijn. Het project ‘Sport jij ook?’ viel al eerder positief op: het leverde de Hoogeveense sportfunctionaris Berna Nijboer de titel ‘Combinatiefunctionaris 2015’ op en ook Europese eer viel haar ten deel: samen met coryfeeën als Clarence Seedorf en Paula Radcliffe mag ze zich als ambassadeur van de Europese Week van de Sport gaan inzetten.

Bron Gemeente Hoogeveen

Door Henk Boer

Geef een reactie