HOOGEVEEN – Donderdag begint voor Hoogeveen het tweeluik tegen OJC Rosmalen dat voor Hoogeveen in het teken staat om promotie naar de Derde Divisie. De Brabanders moeten degradatie zien te voorkomen. Hoogeveen speelt donderdagavond eerst uit, waarna maandag, Tweede Pinksterdag, de return volgt.

Op de foto een fragment uit de wedstrijd die gespeeld werd in 2012 (Foto: Gerjo Stegeman)

Op een doordeweekse avond in een normale werkweek naar Noord-Brabant. Geen ideaal plaatje voor een amateurclub. Een veel gehoorde klacht en de vraag is dan ook terecht waarom de KNVB niet kiest voor hetzelfde systeem als in de lagere klassen: één duel middels een knock-outsysteem.  Donderdag zal ook moeten blijken of Hoogeveen weer vol energie aan de start staat. De laatste weken waren ontzettend zwaar. Men deed tot de laatste competitieronde mee om het kampioenschap en dan is het altijd weer lastig opladen voor de nacompetitie.

De ploeg van Nico Haak heeft echter weinig te verliezen en kan vrijuit spelen. Trots overheerst nu al. Een tweede plaats in de Hoofdklasse als promovendus is natuurlijk ongekend. Voordeel is ook dat met ruim anderhalve week heeft kunnen bijtanken. Na 36 wedstrijden geen overbodige luxe. Bewust is er ook voor gekozen om wat minder te trainen, om zo alle krachten te sparen.

Druk zal er wel zijn bij de tegenstander. OJC moet immers het vege lijf zien te redden. De ploeg uit Rosmalen is de laatste weken echter in goeden doen. Men bleef de laatste vijf wedstrijden ongeslagen en voorkwam daarmee rechtstreekse degradatie. De Brabanders spelen voor het vierde jaar op rij in de Derde Divisie/Topklasse. Met 2300 leden is het één van de grootste verenigingen van Nederland. De club wil met zoveel mogelijk eigen jeugdspelers in de gelederen uitgroeien tot een waardige Derde Divisieploeg en mogelijk zelfs promoveren naar de 2e divisie.

Helemaal onbekenden zijn Hoogeveen en OJC niet van elkaar. In het seizoen 2012-2013 troffen beide ploegen elkaar in de Hoofdklasse. Thuis eindigde het duel toen in 0-0 en in Rosmalen verloor Hoogeveen met 3-1. De enige spelers van nu die toen ook van de partij waren bij Hoogeveen zijn Andy Kreeft en Daniël Manning.

De winnaar van het tweeluik speelt de finale over twee duels tegen Hoogland, dat zich zondag al plaatste doordat JVC Cuijck zich terugtrok. Een samenvatting en reacties van beide duels zijn vrijdag en maandag te zien via ons clubkanaal Hoogeveen TV. Donderdagavond begint het duel om 20.00 uur en maandagmiddag om 14.30 uur.

Geef een reactie