Hoogeveen – Altijd al een cursus willen volgen, maar zie je er als een berg tegenop? De Avondschool Hoogeveen helpt je een stap omhoog.onderwijs

Alle inwoners van Hoogeveen die hun kennis willen bijspijkeren of graag een cursus of training willen volgen, kunnen daarvoor op de dinsdagavond meestal gratis terecht bij de avondschool. Op 13 en 20 september is er van 19.00 – 21.00 een informatie- en inschrijfavond op het Praktijkonderwijs van het RvEC aan de Nicolaas Beetsstraat 3 in Hoogeveen.

De avondschool is een initiatief van het RSG Wolfsbos, Roelof van Echten College, Alfa-college, RENN4, SWW, Taalhuis, Ambiq en de gemeente Hoogeveen. Docenten en medewerkers van de verschillende organisaties verzorgen cursussen en trainingen voor inwoners van Hoogeveen die graag hun kennis en kunde willen vergroten. “Dat doen we niet op een schoolse manier, maar juist heel ontspannen”, zegt projectleider Kees de Vries. “We pakken een kop koffie en gaan er samen voor zitten. Geen druk, geen stress, maar op je eigen tempo je kennis vergroten. Samen pakken we een ladder en helpen mensen stap voor stap omhoog. Dat is vooral heel leuk. De avondschool is een plaats om elkaar te ontmoeten en gezellig met elkaar te leren.”

Alles is mogelijk
Het aanbod van de avondschool is heel breed. Kees de Vries: “Hulp bij je autotheorie, je VCA-diploma halen, een EHBO-cursus, leren schrijven en lezen, een cursus voor de computer, een praktijkcursus hout of metaal, of leren opkomen voor jezelf. Alles is eigenlijk mogelijk. Het aanbod hangt af van wat mensen zelf graag willen leren. Dat kan men aangeven tijdens de informatieavonden. Vanaf 27 september opent de avondschool dan haar deuren. Eerst nog op locatie Nicolaas Beetsstraat 3 van het Roelof van Echten College en vanaf januari op de nieuwe locatie Eduwiek aan de Voltastraat.”

De informatie- en inschrijfavond vindt plaats 13 en 20 september, van 19.00 – 21.00 uur op locatie Nicolaas Beetsstraat 3. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend binnenlopen om de mogelijkheden te bespreken. Ook zijn we nog op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om lessen of cursussen te geven. De avondschool is al te vinden op Facebook.com/avondschoolhoogeveen

Door Henk Boer

Geef een reactie